ÖZEL RÖPORTAJ: ''Sektörde önemli bir başarı hikayesi yazdık''
ÖZEL RÖPORTAJ: ''Sektörde önemli bir başarı hikayesi yazdık''

ÖZEL RÖPORTAJ: ''Sektörde önemli bir başarı hikayesi yazdık''

Garanti BBVA Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer; “Faizli risk grubunda yer alan katılımcılar için ortalama yıllık getiri %48’e yaklaştı. Sıklıkla kıyaslanan net mevduatın aynı dönemde %17 kazanç sağladığını görüyoruz”

Garanti BBVA özelinde ilk çeyrek nasıl bir performans sağladınız, bahseder misiniz?

Garanti BBVA Emeklilik adına ilk olarak şunu söylemeliyim; gönüllü BES’te katılımcı sayısında özel şirketler arasında lideriz ve bu sene pozisyonumuzu korumayı hedefliyoruz. Sektörden daha hızlı büyümeye de devam edeceğiz. Otomatik BES’te ise bu senenin en çok büyüyen şirketi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sektörde önemli bir başarı hikayesi yazdık ve büyümemizi devam ettirerek bu alandaki ivmemizi artıracağız.

İlk çeyrek büyümemizi ve sistemin büyümesini değerlendirirken “Toplam BES” rakamına odaklanıyoruz. Çünkü potansiyel Gönüllü BES katılımcılarının büyük çoğunluğu Otomatik BES ile sisteme dahil oldu ve olmaya devam ediyor. Bu yılın ilk çeyreğini değerlendirdiğimizde, Garanti BBVA Emeklilik olarak Mart sonu itibarıyla Gönüllü BES ve Otomatik BES toplamında 2,3 milyon katılımcının 37,9 milyar TL fonu birikti. Sistemde fonlar büyümeye başladı ve biriken tutarların artmasıyla birlikte emeklilik fonlarının getirisi sisteme ivme kazandıran önemli bir güç haline geldi. Emeklilik fonlarının içinde devlet tahvili, hisse senedi, hazine bonosu, döviz ve altın gibi yatırım enstrümanları var ve getiriler için de başarılı bir sene oluyor. Böylece Bireysel Emeklilik Sistemi’nin getiriler tarafında en iyi alternatif olduğunu görüyoruz.

Bu sene en çok hangi alanlarda büyüme ve gelişme hedefliyorsunuz? BES ve hayat alanında hangi başlıklar 2022’de sizin için öncü olacak?

Garanti BBVA Emeklilik olarak 2020’de olduğu gibi 2021’de de Otomatik BES’te en çok büyüyen şirket olduk. 2022 yılında Otomatik BES’e dahil olan 22,9 bin yeni katılımcının 19,2 bininin Garanti BBVA Emeklilik ile sisteme girmesini sağladık. Otomatik BES’te; 2022 yılının ilk çeyreğinde; hem fon büyüklüğünde hem de işveren sayısında pazar payını en çok artıran şirket olduk.  Bu yıl da bu alanda ivme kazanmaya ve en çok büyüyen şirket olmaya devam edeceğiz.  Bireysel Emeklilik Sistemi’nde katılımcı sayısında özel şirketler arasında sektör lideriyiz. Bunun için çok çalıştık, önemli işler başardık ve bu yıl da başarılarımıza yenilerini eklemeye devam edeceğiz.

2022 yılı sonunda Gönüllü BES’te yaklaşık 1,2 milyon katılımcı sayısı ve devlet katkısı dahil yaklaşık 33 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyoruz. İkinci olarak, önemli gündem maddemiz olan 18 yaş altı BES’te kazandığımız pazar payını korumak için çalışıyoruz. Çocuklara BES’te 100 bini aşkın katılımcı sayısına ulaşmayı hedefliyoruz.

Fon danışmanlığı gün geçtikçe daha da önem kazanıyor. Önümüzdeki dönem Garanti BBVA Emeklilik olarak bu alana odaklanmaya devam edeceğiz. Bireysel Emeklilik Sistemi’nde sektörde güçlü bir portföy hizmeti sunmaya başladık ve bu hizmeti geliştirmeye devam ediyoruz. Aynı zamanda sağlık sigortası da ekleyerek müşterilerimizin tüm güvence ihtiyaçlarına tek elden çözüm sunmaya çalışıyoruz. Müşterilerimizin finansal sağlıklarına yönelik planlamalarında yardımcı olmaya devam edeceğiz.

Hayat sigortasında ise;  prim iadeli hayat sigortamız ile geçtiğimiz yıl sektörden farklılaşarak önemli bir ivme kazanmayı başardık. Prim İadeli Hayat Sigortası, sigortadan faydalanmazsanız ödediğiniz primlerin tamamını geri alabileceğiniz, olası bir yaşam kaybı durumunda ise belirlediğiniz teminat ile yakınlarınızı güvence altına alabileceğiniz bir ürün.  Bu ürünümüz ile bu sene de hayat sigortalarında hacim kazanmaya ve büyümeye devam edeceğiz.

Bu yıl yine gündemimizde dijitalleşme olacak. Katılımcılarımızın işlemlerini hem Garanti BBVA Emeklilik mobil ve internetten hem de Garanti BBVA internet ve mobilden rahatça yapmalarını hedefliyoruz. Böylece onların hayatlarını kolaylaştırarak müşteri memnuniyetini bir üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz.

2022 yılı bankasürans için nasıl bir potansiyel sunuyor?

Banka kanalı, bireysel emeklilik ve hayat sektörünün gelişmesinde ve yaygınlaşmasında oldukça kritik bir öneme sahip. Bunun nedeni finansal market konumunda olan bankaların müşteriye ulaşmak için önemli bir kaynak olması.

Garanti BBVA Emeklilik olarak, hizmet verdiğimiz iş kollarımızda yani hem bireysel emeklilik hem de hayat sigortalarında banka kanalıyla oldukça başarılı ve uyumlu bir iş birliği içindeyiz. Gerçekleştirdiğimiz rakamlar ve ulaştığımız hedefler banka ile yaptığımız başarılı iş birliğinin önemli bir sonucu. Özellikle banka şubelerinde yapmış olduğumuz bireysel emeklilik ve hayat sigortası kampanyalarımızla tüm Türkiye genelinde oldukça geniş bir müşteri portföyüne ulaşıyoruz. Garanti BBVA’nın önceliklerinde finansal sağlık olduğunu ve bunun en önemli adımlarından birinin BES olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Garanti BBVA şubelerinde danışmanlar müşterilerin finansal sağlıklarına yönelik planlamalarında yardımcı oluyorlar. Müşterilerimizin geleceğe ilişkin özgür, huzurlu ve güvenli bir yaşam tarzı planlayabilmeleri için kişiye özel, akıllı tavsiyelerde bulunuyorlar. BES ile birikim yapmaya başlayan müşterilerimiz geleceklerini şimdiden güvence altına alıyorlar. Müşterilerimizin hedeflerine ulaşmak veya iyi bir emeklilik dönemi geçirmek için tasarruf yapmaya başlamasının onların finansal sağlıklarının iyileşmesi açısından önemli bir nokta olduğu düşünüyoruz.

Sizlerin bu alandaki gelişiminden bahseder misiniz? Özellikle yıl sonuna yönelik bankasürans hedefleriniz nasıl şekilleniyor?

Garanti BBVA Emeklilik olarak, hizmet verdiğimiz iş kollarımızda bankasürans ile gelişmeye devam ediyoruz. Hayat sigortası tarafında, sektör içerisindeki hayat sigortası üretimlerinin %75’ini banka kanalları oluşturuyor. Garanti BBVA Emeklilik olarak bizim payımız da sektöre paralel olarak devam ediyor. Özellikle banka kanalımızdan kredi kullandırımlarına özel olarak yapılan hayat sigortaları müşteri penetrasyonunu artırmamızda önemli bir rol oynuyor. Sadece kullandırılan krediler için değil, kredi dışı hayat sigortalarında da müşterilerimizin mevcut durumda teminat altına alınacak bir riskleri olmasa dahi hayat sigortası yaptırarak kendilerini ve sevdiklerini geleceklerini güvence altına almalarını sağlıyoruz.

Emeklilik tarafında ise, üretimlerin %74’ünün bankasürans kaynaklı olduğunu görüyoruz. Banka kanalının getirmiş olduğu avantaj ile daha büyük bir müşteri kitlesine ulaşıyoruz ve bu kitle sayesinde edindiğimiz müşterilerimize her zaman en kaliteli hizmeti sunmayı önemsiyoruz.

Diğer yandan, banka kanalları potansiyel/mevcut müşterilere hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmamızı sağlamanın yanı sıra bireysel emeklilik sistemi bilinirliğinin artmasına da ön ayak oluyor. Garanti BBVA şubelerinde danışmanlar müşterilerin finansal sağlıklarına yönelik planlamalarında yardımcı oluyorlar. Müşterilerimizin geleceğe ilişkin özgür, huzurlu ve güvenli bir yaşam tarzı planlayabilmeleri için kişiye özel, akıllı tavsiyelerde bulunuyorlar. Bireysel emeklilik sistemi bu sağlık reçetelerinin önemli maddelerinden birini oluşturuyor.

BES ve hayat ürünlerinde penetrasyonu artırmak için çalışmalarınız var mı? Buradaki büyümenizden ve projelerinizden bahseder misiniz?

2022 yılı bireysel emeklilik sistemi için önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. %25 devlet katkısının %30’a çıkarılması sektör için oldukça önemli bir adım oldu. Bu adımın bireysel emeklilik ile birikim yapma motivasyonunu oldukça artırdı ve fon büyüklüğünü de önemli bir seviyeye yükseltmeye başladı. %30 devlet katkısı gelmesinin yanı sıra sektörde iki önemli gelişme daha oldu; kısmi çekiş ve BES’e temlik hakkı. Kısmi çekiş sayesinde katılımcılar BES sözleşmelerini tamamen sonlandırmadan ihtiyaçları doğrultusunda bir kısım paralarını çekebilecek ve daha sonra biriktirmeye devam edebilecekler. Bu gelişmenin yaşayan sözleşmelerin ömrünü uzatacağını söyleyebiliriz çünkü ihtiyaçlardan dolayı BES sözleşmesini bozan kişilerin sayısı az değildi. BES  sözleşmelerinin temliki de benzer soruna çözüm bulan bir başka uygulama olacak. Böylece BES’teki paranızı teminat göstererek uygun şartlarda kredi kullanabiliyor olacaksınız.

Tüm bu gelişmelerin özellikle BES tarafında penetrasyonu artıran gelişmeler olduğunu ve katılımcılar açısından oldukça olumlu olduğunu söyleyebiliriz. BES ile birikimi yüksek katılımcılar sektörü her anlamda çok daha ileri bir seviyeye taşıyacaktır.

Garanti BBVA Emeklilik olarak, müşteri merkezlilik açısından hedefimiz BES’te birikimlerin daha da büyümesi ile her gün daha çok önem kazanan Fon Koçu hizmetimizin kullanımını yaygınlaştırmaktı. Yeni dönemde fon koçu hizmetimizi, müşteri ihtiyaçlarına paralel geliştiriyoruz. Otomatik Fon Koçu hizmeti ile sözleşmelerinin fon dağılım değişiklik hakkını portföy yönetim şirketine devreden müşterilerimizin fonları Fon Koçu’nun önerilerine göre otomatik olarak değiştirilebiliyor. Hayat sigortasında ise; Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile hayat ve BES ürünlerinin satışı birlikte yapabileceğiz. Garanti BBVA Emeklilik olarak, 2022 yılında Bütünleşik BES paketi ile BES’i olan müşterilere indirimli olarak ve avantajlı planlarla Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ve Özel Sağlık Sigortası sunmayı planlıyoruz. Bu yeni gelişmelerle birlikte daha fazla müşterimizin bireysel emeklilik sistemine dahil olacağını bekliyoruz.

Özel emeklilik sektörü için müşterinin yarın değil bugünden yanında olmak büyük önem taşır. Sizler bu alanda müşterilerinize aidiyet yaratmak ve memnuniyet almak için neler yapıyorsunuz?

Müşterilerimizin her türlü geri bildirimini önemsiyoruz. Bu sebeple de onlarla iletişim kurduğumuz her noktada kendimizi geliştirmek için müşterilerimizi dinliyor ve onların ihtiyaçlarına yönelik aksiyonlar alarak, projeler üretiyoruz. Bu sayede emeklilik yolculuğunda müşterilerimizin memnuniyetini sağlıyor ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz.

Müşterilerimizi memnun etmek onlara iyi hizmet sunmak ve birikimlerini doğru yönetmeleri için yardımcı olmaktan geçiyor. Garanti BBVA Emeklilik olarak 2 önemli hizmetimiz bulunuyor. İlki Gelecek Koçu; müşterilerimize hızlı bir şekilde çözüm üreterek tüm ihtiyaç, sorular, birikim değerlendirmesi ve hizmetler için Gelecek Koçlarımız ile destek oluyoruz. İkincisi ise Fon Koçu; Fon koçu ile müşterilerimizin hedeflerine giden yolda birikimlerini doğru yönetmeleri için sürekli yönlendirmelerde bulunuyoruz. Çünkü fonları büyütmenin önemli aşamalarından biri fonları değiştirmek. Geçtiğimiz yıl, katılımcıların bir yıldaki fon dağılım değişikliği hakkının 6’dan 12’ye çıkarılması ile birlikte müşterilerimiz bu haklarını daha çok kullanabilme ve fonlardan daha iyi getiri elde edebilme imkanına kavuştular. Ancak genel olarak katılımcıların daha ürünü alırken seçtikleri fonlara demir attıklarını, fonlarını değiştirmediklerini görüyoruz. Oysaki fon değişikliğinin getiriye oldukça pozitif bir etkisi var. Fon getirilerini artırmak için; fon dağılım değişiklik haklarını kullanabilir, fonların taşıdığı enstrümanları detaylı inceleyerek kendi kendilerine işlem yapabilirler. Bunu yapabilecek ilgisi/bilgisi ve vakti olan katılımcı sayısının sınırlı olduğunu tahmin ediyoruz. Bu sebeple Garanti BBVA Emeklilik olarak fonlar konusunda yönlendirme yaptığımız, proaktif olarak fonlarıyla ilgili görüşme yaptığımız kitleyi büyütmeyi hedefledik ve sektörde bir ilk olarak 4 yıl önce Fon Koçu hizmetimizi uygulamaya almıştık. Fon Koçu hizmetimiz ile katılımcılarımız dijital kanallarımız üzerinden kolayca Fon Koçu’na girerek risk algılarını ve getiri beklentilerini ölçen anketi doldurduktan sonra Fon Koçu’nun onlara özel olarak sunduğu fon önerilerine göre fon dağılım değişikliği gerçekleştirebiliyor ve yatırımlarına kolayca yön verebiliyorlar. Fon Koçu’nun yaptığı tercihlerin 2021’de olduğu gibi bu yıl da getirilerinin çok iyi olduğunu görüyoruz.  Örneğin faizli risk grubunda yer alan katılımcılar için ortalama yıllık getiri %48’e yaklaştı. Sıklıkla kıyaslanan net mevduatın aynı dönemde %17 kazanç sağladığını görüyoruz. Bu getirilerin hem katılımcılarımızı hem de şirket olarak bizi çok memnun edici sonuçlar olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz yıl ise müşterilerimize her ay düzenli olarak fon koçu önerilerimizi sunmaya başladık. 172 bini aşkın müşterimizin faydalandığı bu hizmet ile katılımcılarımız en iyi getiri performansından faydalandılar ve memnuniyetlerini bizimle paylaştılar.