Özel Röportaj: ''Yenilikçilik DNA’mızda Var''
Özel Röportaj: ''Yenilikçilik DNA’mızda Var''

Özel Röportaj: ''Yenilikçilik DNA’mızda Var''

HDI Fibaemeklilik Satış Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Erhan İleri; “Kritik Hastalıklar Teminatlı Prim İadeli Hayat Sigortası ile temel hedefimiz, kritik hastalıklara karşı koruma sağlamak ve olası vefat durumlarında sigortalıların ailelerine destek olmak."

Yakın zamanda Kritik Hastalıklar Teminatlı Prim İadeli Hayat Sigortası ürününüzü tüketicilerle buluşturdunuz. Kritik Hastalıklar Teminatlı Prim İadeli Hayat Sigortası’nı anlatabilir misiniz?

HDI Fibaemeklilik olarak yenilikçilik DNA’mızda yer alıyor. Bu vizyonla sektöre birçok katkı sunuyor, fark yaratacak ürün ve hizmetler geliştirmeye devam ediyoruz. Bunun son dönemde tüketicilerle buluşturduğumuz bir örneği de Kritik Hastalıklar Teminatlı Prim İadeli Hayat Sigortası ürünümüz oldu. Sektörde uzun süredir tüketicilerin talep ettiği, önemli bir ihtiyaç olarak öne çıkan bir ürünü hayata geçirdik. Bu ürünümüzle sektörümüzde ilk kez prim iadeli bir üründe 13 tehlikeli hastalığı teminat kapsamına alıyoruz. Kritik Hastalıklar Teminatlı Prim İadeli Hayat Sigortası ile temel hedefimiz, kritik hastalıklara karşı koruma sağlamak ve olası vefat durumlarında sigortalıların ailelerine destek olmak. Sigortalılarımızın olası zor dönemlerinde, finansal ihtiyaçları düşünmeden tedavilerine odaklanmaları önceliğimiz. Aynı zamanda, teminat altına aldığımız risklerin gerçekleşmemesi durumunda, ödenen primlerin süre sonunda iadesi de ürünümüzün teminatlarından bir tanesi.

Kritik Hastalıklar Teminatlı Prim İadeli Hayat Sigortası hangi hastalıkları kapsıyor?

Kritik Hastalıklar Teminatlı Prim İadeli Hayat Sigortası ürünümüz 13 tehlikeli hastalığı kapsıyor. Ürünümüzde kanser, kalp krizi, inme, koroner arter cerrahisi, böbrek yetmezliği, felç, multiple skleroz (MS), körlük, kalp kapakçığı değişimi, aort ameliyatları, koma ve ciddi yanıkları teminat kapsamına aldık. Aynı zamanda kalp, akciğer, karaciğer, ince bağırsak, böbrek ve kemik iliği olmak üzere önemli organ nakilleri de bu sigorta ürününün kapsamında yer alıyor.

Bu sigorta ürününden kimler faydalanabiliyor? Sisteme giriş koşulları neler?

18-53 yaş aralığında olan sigortalılar, minumum 20 dolar veya euro ile sisteme giriş yapabiliyor. Aylık, 3 aylık, 6 aylık ve yıllık olarak ödemelerini yapabilecek sigorta sahipleri, 12 ile 20 yıl arasında sigortalı kalarak, maksimum 55 bin dolar ya da 50 bin euro tutarında tehlikeli hastalık, yaşam ve vefat teminatı alabiliyor.

HDI Fibaemeklilik sigortalılara bu ürünle nasıl bir avantaj sağlıyor?

HDI Fibaemeklilik olarak bu ürünümüzle sigortalılarımıza birçok kolaylık sunuyoruz. Öncelikle önemli bir vergi avantajı var. Aynı zamanda teminat kapsamındaki risklerin gerçekleşmemesi durumunda, süre sonunda ödenen primlerin iadesini gerçekleştiriyoruz.  20 yıla kadar birikim olanağı sunduğumuz bu ürünümüzde, yaşa ve ödenen prim miktarına göre değişmeksizin, bin dolar veya euro tutarında vefat teminatını da sağlıyoruz. “Kritik Hastalıklar Teminatlı Prim İadeli Hayat Sigortası”nda yasal haklar kapsamında birinci yıl sonunda ödemeye ara verme (tenzil) hakkı da bulunuyor.

Kritik Hastalıklar Teminatlı Prim İadeli Hayat Sigortası ürünü hangi kanallar üzerinden satışa sunuluyor?

Ürünümüzü ilk etapta HDI Fibaemeklilik acenteleri, HDI Fibaemeklilik çağrı merkezi ve Fibabanka şubeleri üzerinden satışa sunduk. HDI Fibaemeklilik olarak tüketicilerin ürünlerimize kolay ve hızlı erişebilmelerini sağlamayı önemsiyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde, bu ürünümüzü daha fazla kanal üzerinden tüketicilerle buluşturmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz