Fibasigorta’dan Karbon Ayak İzini Dengeleyen Ferdi Kaza Sigortası
Fibasigorta’dan Karbon Ayak İzini Dengeleyen Ferdi Kaza Sigortası

Fibasigorta’dan Karbon Ayak İzini Dengeleyen Ferdi Kaza Sigortası

Fibasigorta’nın Sürdürülebilir Gelecek Ferdi Kaza Sigortası ilk altı ayında gerçekleştirdiği yaklaşık bin poliçe satışıyla toplamda 5 bin ton karbon emisyonunu dengeledi. Bu da yaklaşık 3 bin yetişkin ağacın yıllık karbon tutum kapasitesiyle eş değer.

Yenilikçi ürünleriyle sigorta sektöründe öne çıkan Fibasigorta, Sürdürülebilir Gelecek Ferdi Kaza Sigortası ile çevresel sürdürülebilirliği somut hizmet haline getirerek iklim krizine karşı çözümün parçası olmayı hedefliyor. Fibasigorta’nın etki odaklı sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda geliştirilen ürün, alışılagelmiş ferdi kaza sigortalarından farklı olarak çevresel etkiyi doğrudan poliçe yapısına entegre ediyor. Bu yönüyle ürün, yalnızca finansal güvence sunmakla kalmayıp, dünyamızın geleceğine de katkı sağlıyor.

Dünya Bankası verilerine göre Türkiye’de kişi başına düşen ortalama yıllık karbon salımı yaklaşık 4,9 tona denk geliyor. Bu doğrultuda Fibasigorta, her poliçe satışıyla birlikte bir kişinin yıllık karbon ayak izini dengelemeyi hedefliyor. Karbon kredisi temini ve karbon nötr belgelendirme hizmetlerinde cOmmited Danışmanlık ile iş birliği yapan şirket, her poliçeyle birlikte Gönüllü Karbon Azaltım Sertifikası sunuyor. Sigortalının ortalama 5 ton karbon emisyonuna denk düşen karbon kredisi, gönüllü karbon piyasasından satın alınarak uluslararası standartlara sahip projeler aracılığıyla dengeleniyor ve bağımsız kuruluşlar tarafından sertifikalandırılıyor. Bu sayede, bireysel güvencenin yanında çevresel sorumluluk da doğrudan teminat kapsamına dahil ediliyor. 

Ürünün ilk altı ayında yaklaşık bin poliçe satışıyla toplamda 5 bin ton karbon emisyonu dengelenirken, bu miktar yaklaşık 3 bin yetişkin ağacın yıllık karbon tutum kapasitesine denk geliyor. Ayrıca, poliçe sahiplerinin yüzde 78’inin karbon nötr kavramıyla ilk kez bu ürün sayesinde karşılaştıkları ifade ediliyor. Karbon emisyonlarının denkleştirilmesi yoluyla çevresel etkileri azaltmayı taahhüt eden ürün, sigortalıların sürdürülebilir tüketim alışkanlıkları geliştirmesine de katkı sağlıyor. Her poliçeyle birlikte gönderilen karbon nötr sertifikaları ve etki raporları sayesinde sigortalılar çevresel katkılarını aylık olarak da takip edebiliyor.

Fibasigorta Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, karbon dengeleme özelliklerinin diğer sigorta ürünlerine de entegre edilmesini planladıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Çevreye duyarlı sigortacılığın ülkemizdeki ilk örneğini hayata geçirmekten gurur duyuyoruz. Sürdürülebilir Gelecek Ferdi Kaza Sigortası ile hem bireysel güvenceyi hem de çevresel sorumluluğu sigorta kapsamına alıyoruz. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için şirketlerin sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Bu yıl hedefimiz 5 bin poliçe satışı gerçekleştirmek, gelecek sene ise 50 bin poliçeyle 250 bin ton karbon salımını dengelemeyi hedefliyoruz. Ayrıca, bölgesel iş birlikleri ve yerel iklim projeleriyle etki alanını büyütmeye hazırlanıyoruz.”

cOmmited Genel Müdürü Levent Köseoğlu ise karbon dengeleme süreçlerinin yaygınlaşması için sigorta sektörünün attığı her adımın son derece değerli olduğunu belirterek, “Sürdürülebilirlik misyonunun doğrudan ürün yapısına entegre edilmesi, toplumsal farkındalığı da artıran önemli bir uygulama. Fibasigorta ile yürüttüğümüz bu model, bireysel karbon dengeleme süreçlerini ölçülebilir ve şeffaf hale getirerek, sigortacılığın geleceğinde çevresel sorumluluğun temel bir unsur haline gelebileceğini gösteriyor” dedi.