Image

2017 yılında, kurların da etkisi ile ihracatta büyüme olursa bunun paralelinde nakliyat branşında büyüme görülebilir; diğer branşların bir önceki döneme benzer şekilde büyüyeceğini öngörüyoruz

2016 yılındaki yüksek büyümenin ana sebebi trafik branşındaki prim artışlarıydı. 2017 yılında da büyümenin yüzde 10 ile yüzde 15 seviyelerinde devam etmesini bekliyoruz.


Her ne kadar döviz kurunun etkisi ile hasar maliyetleri artacak olsa da fiyat rekabeti nedeniyle bu artışların tam olarak primlere yansımayacağını öngörüyoruz.

Tasarrufu destekleyen politikalar ve ÖTV zamlarının araç satışlarında neden olacağı muhtemel düşüşün, 2016’da trafik sigortasındaki fiyat artışının ivmelendirdiği sektör büyümesinin geçen yıla göre daha az yaşanacağına dair olan öngörümüzü kuvvetlendiriyor.

Geçtiğimiz yıl artan trafik primleri nedeniyle bu branşta bir miktar iyileşme beklemekle beraber, genel anlamda yukarıda anlattığımız sebeplerden dolayı sektörde teknik kârlılık anlamında çok da olumlu bir gelişme beklemiyoruz.

2016 her açıdan oldukça zor geçti. 2017 yılının ülkemiz ve ekonomisi açısından bir toparlanma yılı olmasını bekliyoruz. Tek haneli de olsa ekonominin büyüyeceğini düşünüyoruz.

2017 yılında, kurların da etkisi ile ihracatta büyüme olursa bunun paralelinde nakliyat branşında büyüme görülebilir diye düşünüyoruz. Bunun haricinde diğer branşların bir önceki döneme göre benzer şekilde büyüyeceğini öngörüyoruz.