Image

“Dijital pazarlamanın rüzgarını arkamıza alarak uzmanlık gerektiren ürünlerde acentelerimize yeni müşteri yaratımı için projeler üretiyoruz”

Doğa Sigorta Genel Müdürü Coşkun Gölpınar


Acentelerimize hem web hem de mobilde tüm süreçlerini dijital olarak yürütebilme imkânı sunmaktayız.  Türkiye’de, sektörde ilk mobil uygulamayı hayata geçiren şirketlerden biriyiz. Dijitale geçiş herkes için hızlandı ama rekabet çok dinamik ve yapılacak daha çok geliştirme olduğunu görüyoruz. Dijital ortamda pazarlamanın iyice güçlendiğine ve pandeminin son bulmasıyla da bu sürecin geçerliliğini arttırarak devam edeceğine inanıyorum. Rekabetin bu kadar sıkı olduğu bir ortamda en büyük anahtarın hizmette fark yaratmak olduğunu vurgulayabiliriz. Hizmeti 7/24 verebilmek için de dijital kanallarınızın her gün yeni ihtiyaçlara uyumlanması gerekiyor. Doğa Sigorta olarak da dijital tüm imkanları web ve mobil uygulamalarımıza adapte etmek yönünde çalışıyoruz.  

Çapraz satış konusu ise acentelere sağlanan imkanlar ve ürün yelpazesiyle doğru orantılı ilerlemekte. Oto branşında çapraz satış kampanyalarımız ile çok verimli sonuçlar aldık. Trafik müşterisini Kasko Sigortası ürününden de faydalandırmak için iyi kurgulanmış bir çapraz satış kurgusu her zaman gereklidir. Biz Doğa Sigorta olarak bu yönlendirmeyi çok başarılı sağlıyoruz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası dijitale çok uygun bir ürün, TSS için de dijital kampanyamız çok yakında başlayacak. Bunun haricinde acentelerimize bilgi ve alternatifleri kompakt bir biçimde verebilmek de çok önemli. Hangi müşteriye hangi ürünümüzün sunulması gerekliyse, acentemizin bunun için ayrı efor sarf etmeden tüm fırsatları ekranında, tüm dijital platformlarında hazır görmesini sağlıyoruz.  

Dijital pazarlamanın rüzgarını arkamıza alarak uzmanlık gerektiren ürünlerde acentelerimize yeni müşteri yaratımı için projeler üretiyoruz. Müşterilerimiz artık platform yapılar aracılığıyla tüm alternatifleri karşısında görmek istiyor. İşin sırrı ise o sanal dünyada, karşısında ihtiyacını anlayacak gerçek bir uzman bulmak. Biz de Doğa Sigorta olarak işin uzmanları olan acentelerimizle potansiyel müşterilerimizi bir araya getirmenin yollarını geliştiriyoruz. Dijitale yatırım yapmak elbette acentelerimiz için tek başına küçük maliyetler değil. Doğa Sigorta olarak hepsi için ortak çözüm noktası bulmak ve destek olmak için çalışmaktayız. 

Müşterinin satın alma yönelimine dair analizlerle, hangi ürünler için çapraz kampanya yapılmalı, müşteri beklentisi nedir, hazır olarak vermeye çalışıyoruz. Prensibimiz her anlamda kolaylık sağlamak ve hızlı harekete geçmek. 2021’de eğitimlerimize de hız kazandırdık. Dijitalin avantajlarını da kullanarak Türkiye’nin dört bir yanındaki acentelerimizle uzmanlık gerektiren eğitimleri ardı ardına gerçekleştiriyoruz. Zaman, mekân, uzaklık mevhumlarının ortadan kalkmasına paralel dijital dünyanın sağladığı avantajlar bu aktarımı bizler için kolaylaştırdı.