Image

“Acentelerimize; pazarlama, sosyal medya, dijital pazarlama alanında verdiğimiz desteklerin yanı sıra değişen müşteri beklentileri, ihtiyaçları, yeni teknolojiler, acentelerin iş yapış süreçlerini kolaylaştıracak dijital uygulamalar olmak üzere birçok alanda know-how desteğimiz söz konusu”

Generali Sigorta Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seydi Demir


Pandemi öncesinde sektörümüz dijital uygulamalara ve platformlara doğru inanılmaz bir hızla dönüşüm içindeydi. Büyük bir değişimden ve yenilenmeden söz ediyorduk. Pandemi ile birlikte daha da hızlanan bu değişim, artık hem Türkiye’yi hem de sektörümüzü daha fazla içine alıyor. Yaşanan tüm dijital gelişmeler ve beraberinde getirdiği yeni müşteri beklentileri ve davranışları, acenteleri de doğrudan etkiliyor. Bu değişim, acentelerin iş yapış ve müşteri ilişkilerini etkilerken pazarlama süreçlerinin de yeniden ele alınmasını beraberinde getiriyor.

Özellikle 5G teknolojisinin hayatımıza girmeye başlamasıyla yeni bir dijital evrenden bahsediyor olacağız. Dijital adımlar yerine dijital sıçrayışlara tanıklık edeceğiz. Acentelerin de bu değişeme ayak uydurması, bu sıçrayışları minimum olumsuz etkiyle gerçekleştirebilmeleri için tüm iş yapış biçimlerini ve teknolojilerini de dönüştürmeleri gerekecek. Özetlemek gerekirse geleceğin acentelerini daha da farklılaşacak bir dijital dünyayla birlikte yeni iş yapış biçimleri ve yeni müşteri profilleri bekliyor olacak. Bu yolda dijitalleşmeleri, iş yapış ve yönetim süreçlerini ve elbette teknolojilerini de dönüştürmeleri olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

Generali Sigorta olarak uzun süre önce başlayan bir dijitalleşme yolculuğumuz söz konusu. Bu dijital yolculuğumuzun önemli maddelerinden biri ise acentelerimizin dijitalleşmesi ve değişen pazarlama süreçlerine kolayca uyum sağlamaları idi. Bu anlamda birçok adım attık, atmayı da sürdürüyoruz.

Generali Sigorta’nın “Bildiğin Gibi Değil” mottosu ile yaşadığı dönüşüm ekseninde, acentelerimizin iş yapış biçimlerini değiştirecek ve kolaylaştıracak yepyeni bir dijital platform olan GATE’i hayata geçirdik. GATE, acentelerimizin hem müşterileriyle hem de genel merkezimiz ile iletişimini sağlayacak en önemli teknolojik yatırımımızdı. Amacımız tek bir platform üzerinden birçok hizmet ve işlemi kullanacak alt yapıyı tasarlamaktı. GATE yaşayan bir sistem ve her geçen gün yeni bir uygulamayı bu platforma ekleyerek geliştiriyoruz. Acenteler performanslarını, çapraz satış fırsatlarını, duyuru ve eğitim gibi birçok uygulamayı bu platform üzerinden takip edebiliyorlar.

Ayrıca geçtiğimiz dönemlerde alanında uzman isimlerin acentelerle bir araya geldiği online buluşmalarda; dijital dünyanın işleyişi, dijital alanda sigortalı iletişiminin önemi, dijitalleşmeyle yeniden şekillenen sigortalı alışkanlıkları, acentelerin dijital araçları kullanarak daha fazla sigortalıya ve gelire nasıl ulaşabilecekleri gibi konular özelinde acentelerimizle değerli bilgiler paylaştık.

Tüm bunların yanı sıra sosyal ağların gücünü kullanıyor, acentelerimizin dijitalleşmesi özelinde şirketimizin ana hedef alanlarından biri olan “Uzun Süreli Ortaklık” mottosuyla hareket ediyoruz. Acentelerimize geleceğin acentesi olabilme yolunda tüm olanaklarımız ile geniş bir yelpazede destek vermeye gayret ediyoruz. Bu amaçla, tüm eğitim süreçlerimizi dijital ortama uyumlu hale getirerek acentelerimize tüm branşlarda eğitim verdik. Eğitimlere bugüne kadar 800 katılımcı iştirak etti. Bu eğitimleri fiziki olarak organize etmek istesek hem zaman hem de maliyet açısından 2 yıl gibi bir süre gerekirdi. Dijital ortamda eğitim ve bilgilendirmeleri etkili olarak kullandık. Ayrıca gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde hem yazılı hem de sözlü olarak aldığımız geri bildirimlerle süreçlerimizde birçok iyileştirme yaptık. Bu eğitimlerin yanı sıra acentelerimiz için dijital dünyada paylaşacakları, ürün ve hizmetleri hedef kitlelere sunacakları, aktaracakları bir dijital pazarlama desteği de sunduk. Acentelerimizin sosyal medya hesaplarından kolayca paylaşacakları bu postlar ve sunduğumuz dijital ipuçlarıyla dijital dünyada da var olmalarını ve sürekliliklerini sağlamayı amaçladık.

Her meslekte olduğu üzere, geleceğin acente mesleğinde de dijitalleşmeye ait know-how merkezdeki unsurlardan biri olacak. Diğer bir deyişle dijitalleşme artık bir gereklilik değil, zorunluluk olarak iş yapış süreçlerinde yerini alacak. Bu bilinçle acentelerimizin dijitalleşmeye dair kullanabilecekleri ve ihtiyaç duydukları tüm bilgi birikimimizle ve teknolojik altyapımızla desteğimiz, önceliklerimiz arasında yer alıyor. Diğer bir deyişle bu alanda acentelerimize know-how desteğimiz stratejimizin bir parçası durumunda.

Acentelerimize; pazarlama, sosyal medya, dijital pazarlama alanında verdiğimiz desteklerin yanı sıra değişen müşteri beklentileri, ihtiyaçları, yeni teknolojiler, acentelerin iş yapış süreçlerini kolaylaştıracak dijital uygulamalar olmak üzere birçok alanda know-how desteğimiz söz konusu.

2021 yılına ise acentelerimiz için hazırladığımız sürprizle başladık. Uzun zamandır devam eden acente segmentasyon yapısını 2021 itibarıyla değiştirdik. Acente segmentasyonumuzu üretim ve karlılığa dayalı avantajlar sunan dinamik bir yapı haline getirdik. Segment kriterlerine bağlı olarak sektörde bugüne kadar sunulmamış birçok farklı ödüllendirme sistemini hayata geçiriyoruz. Yeni kriterlerin şeffaf ve ulaşılabilir olmasına özellikle dikkat ettik ve tüm acentelerimizin yararlanması için özel çaba sarf edeceğiz. 

Gelecek dönemlerde acentelerimize daha da fazla yatırım yapacağız. Grubumuzun deneyimi ve gücü ile sigorta sektörünün ilk defa tanışacağı birçok yenilikle acentelerimizi buluşturmak istiyoruz. Tüm mesaimizi buna harcıyoruz.