Image

''Asistans sektörü içinde bulunduğumuz yıl itibari ile son yılların en kaotik dönemini yaşıyor''

Asistans sektörü içinde bulunduğumuz yıl itibari ile son yılların en kaotik dönemini yaşıyor. Piyasanın çok değişken olması, tedarik fiyatlarının sürekli yukarı yönlü değişmesi, asistans firmalarına hizmet sağlayan birçok firmanın hizmet sağlayamama ve yükselen fiyatlar karşısında hizmetlerini sonlandırması sebebi ile büyük bir belirsizlik ortamı var.


Müşteriler doğal olarak geçmiş dönemlerde almış oldukları hizmetlerin aynı şekilde devamlılığını istiyor. Şirketler ise geçmiş yılarda rekabette ön plana çıkmak ve ürünü farklılaştırmak için sağladıkları asistans desteğini yaşanan kriz nedeni ile sınırlandırmaktalar.

Kasko ve trafik ürününde müşterilerden gelen şikayetlerin en önemli bölümünün kaza sonrasında oluşan çekici ihtiyacı ile ilgili olduğunu görüyoruz. Çekici ücretlerinin geçen yıla göre 4 kat artması, poliçelerdeki teminat limitlerinin yetersiz kalması ve sigortalıların kaza sonrası çekici için fark ödemelerini gerektiren bir sorun yaşatıyor.

Özetle ekonomideki belirsizlik ve fiyat istikrarsızlıkları reel piyasaları zorluyor. Geçtiğimiz senelerde sektördeki rekabet nedeni ile maliyetine yapılan fiyatlamalar şirketleri zor durumda bıraktı.

Çalkantılı piyasanın ve mevcut belirsizliklerin; yerini 2023 seçimi sonunda yeniden piyasa istikrarına bırakacağını ve sektörün tekrar yukarı yönlü ivmeleneceğini tahmin ediyorum.

Son yıllarda rekabetin yoğunlaşması ile müşteri ihtiyaçlarına yönelik şekillenen çok farklı asistans ürünleri piyasada yerini aldı. Yeni dönemde 2. El Araç, Konut ve Tamamlayıcı Sağlık branşlarında çok inovatif asistans hizmetleri piyasada yerini alacak.

İnventas olarak özellikle sağlık sigortacılığı anlamında piyasada devrim niteliğinde olacak asistans ürünleri hazırlıyoruz. Oto branşında ise 2. El ve sıfır araçlarda kullanılabilecek yepyeni asistans ürünlerimiz çok yakında sektörde yerini alacak.

İnventas olarak adımızdan aldığımız “Yenilik- Buluş” kavramından yola çıkarak mottomuzu yenilikçi ürünler olarak belirledik. Amacımız dağıtım kanalları için sattıkları ürüne değer katan, fark yaratan müşteriler için ise “Tam Aradığım Hizmet” diyebilecekleri, ihtiyaç anında kullanabilecekleri asistans ürünleri oluşturmak.

Son kullanıcı eğilimlerindeki değişimler ve gelişen yeni ihtiyaçlara uyum sağlayabilmek için yeni nesil teknolojilere yatırım yapmanın her zamankinden daha önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu doğrultuda müşteri odaklı servisler, hasar süreç otomasyonları ve dijital network konusunda çalışmalarımıza hız verdik.

Bu doğrultuda ARGE ekibimizin yoğun bir çalışması var, 2023’e iyi hazırlanıyoruz.