Image

''Bölgemiz coğrafi konumu sebebi ile sanayi bakımından yüksek potansiyele sahip olmasa da, memur kenti olan Ankara ve çevresi bilinçli müşteri yapısına sahip''

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü’ne bağlı konum olarak Ankara başta olmak üzere yakın 14 büyük ilimizde acentelerimiz bayrağımızı dalgalandırmaktadır. Bölgemiz coğrafi konumu sebebi ile sanayi bakımından yüksek potansiyele sahip olmasa da memur kenti olan Ankara ve çevresi bilinçli müşteri yapısına sahiptir.


Özellikle bireysel müşteri yapısına sahip küçük ve orta ölçekli işletmeleri bünyesinde bulunduran  acenteler tesis ederek şirket politikamıza uygun hareket etmeyi hedefleyerek ilerliyoruz. Memur kenti olması sebebiyle hemen hemen her branşta poliçe üreterek şirketimizin prim büyüklüğünde önemli bir sıralamaya sahibiz. Konya ilinde sanayi sektörünün varlığı ile acentelerimizle dirsek dirseğe çalışarak ve tarım sigortaları branşında prim büyüklüğünü artırarak ilerliyoruz. Konya, Çorum, Nevşehir, Kırşehir ve Polatlı hinterlandımızda ise Tarım Sigortaları ile daha da büyüyerek, yeni acente açılışları ile büyüme hedefimiz devam etmektedir. Ankara ve yakın illeri yüksek deprem riski olmamasına rağmen ve yaşan depremler sonrasında zorunlu deprem sigortası yaptırma oranı gittikçe artmaktadır. Bölge acentelerimiz oto ve oto dışı branşlarında faaliyet göstermektedir. Yoğun olarak KOBİ ve konut all risk olmak üzere Yangın ve Mühendislik Sigortaları, Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları ve Tarım Sigortaları branşlarında acentelerimize hizmet veriyoruz. Bünyemizde acente sayımız 375 adetin üzerindedir. 160 adet acentemiz ise bölgemize bağlı yakın illerde faaliyetlerine devam etmektedir. İlk sırada Ankara olmak üzere Konya, Nevşehir, Zonguldak illerimizde de sigorta bilinci ve potansiyeli yüksektir. Ankara, Konya, Nevşehir, Kırşehir, Bolu, Çorum, Eskişehir illerinde en çok tercih edilen ürünler kasko, konut, tamamlayıcı sağlık, zorunlu deprem sigortası ve tarım sigortası branşlarıdır. Zonguldak ilinde ise Maden Ferdi Kaza ürününde de üretim yapıyor ve büyümeyi hedefliyoruz.

Ankara, bölgemizin en büyük potansiyeli sivil/ticari ortak alan ve otel poliçelerinden oluşmakta olup, hedef büyümesini de bu branşlardan oluşturmaktadır.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan afetler sonrası sigorta güvencesi ve bilincinin önemi bir kez daha görmüş olduk. Yenilenebilir ve sürdürülebilir bir portföy yapısı için acentelerimizin özellikle sağlık sigortalarına ve oto dışı branşlara ağırlık vererek müşteri yapılarını değiştirmeleri faydalı olacaktır. Acentelerimize mesajımız; beceri ve potansiyellerine göre satış/pazarlama kanallarını güçlendirerek oto dışı branşlarda hedeflerine yönelik yatırımlar yaparak komisyon gelirlerini artırmaları ve iş ortaklarımıza yönelik yapmış olduğumuz kampanyalarda sunduğumuz fırsatlardan faydalanmalarıdır. En büyük beklentimiz çapraz satışı gündemde tutarak zorunlu olmayan ürünleri raftan indirmeleridir. Sigortalıların deprem sigortası dışında varlıklarını korumak için deprem teminatı içeren diğer sigorta ürünlerinin de önem taşıdığı bugünlerde, acentelerimizin afetler gerçekleşmeden önce poliçelerini yaptırmaları konusunda farkındalık yaratmaları gereklidir.