Image

'' Anahtar teslim hizmet vermek üzere çalışıyoruz.''

Son dönemlerde ekonomideki dalgalanmalar ve enflasyon artışlarından dolayı ciddi anlamda tüm pazarda fiyat artışları meydana geldi. Ülkemizdeki her ürün bu artışlardan ister istemez nasibini alıyor. Bu durumda satışlarda eksilme olmaması adına doğru ihtiyaca doğru ürün önerileri yaparak, insanları bilinçlendirerek tüketim yollarına sevk etmek gerekli. Birbirini tamamlayan sigorta poliçelerinin kapsamlarını, bir hasar durumunda mağduriyet yaşamamaları için müşterilere detayları ile aktarılmalıdır. Örneğin DASK poliçesi satın alan bir müşteri üzerine konut poliçesi de satın alarak eşyalarının ve bina bedelinin kalan kısmı için de deprem teminatı almış oluyor. Ya da trafik sigortası satın alan bir kişi ayrıca kasko poliçesi yaptırmıyor ise üzerine ihtiyari mali mesuliyet poliçesi de yaptırarak karşı tarafa vereceği zararları yüksek limitlerle teminat altına almış oluyor. Bu dönemlerde yüksek prim artışları nedeniyle zor olsa da daha birçok poliçe tipini müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik anlatarak satışlarını gerçekleştirebiliriz.


İnsanlar ekonominin sıkıntıya girdiği son yıllarda maalesef ki yaptıkları harcamalarda haklı olarak daha dikkatli olmaya çalışıyor. Yıllardır hiç ara vermeden yenilemelerini yaptırdıkları sigorta poliçelerinin aynı plan ve şartlarla yenileme durumlarını defalarca gözden geçirmeye başladılar.

Geçmiş dönemlerde hasar yaşamış, zararını tanzim etmiş ve memnuniyet sağlamış müşteri grubu bir daha başıma bişey gelir ise yerine yenisini koyabileyim düşüncesiyle poliçelerini yeniletmeye devam ettiriyor. Bir kesim müşteri, mevcut poliçe şartlarını daha basite indirgeyerek, teminat daraltarak yeniletme yoluna gidiyor.

Maalesef en istemediğimiz ve ikna çabası yoluna gittiğimiz bir diğer müşteri tarafı ise yıllardır poliçe yaptırıyorum, prim ödüyorum ama hiç kullanmadım, benim başıma bir şey gelmedi, bu saatten sonra da gelmez diye düşünerek poliçe yaptırmaktan vazgeçenler. Bu en son belirttiğim müşteri kitlesi de tesadüf müdür bilmem ama genellikle poliçesini yeniletmediği yıl hasar almaktadır.

Doğa olaylarının yıkıcı sonuçlar getirmesi, trafikteki araç sayısının günden güne fazlalaşması, kaza oranlarının yükselmesi ve medikal enflasyonun artmasıyla da sağlık harcamalarının limitlerinin ulaşılamayacak noktaya çıkmasıyla sigorta poliçesi olmadan tüm bunlarla başa çıkılamayacağını, yaşanmış olaylarla ve örneklerle müşterilerimize ve müşteri adaylarımıza detaylarıyla anlatıyoruz. Buradan hareketle plan çeşitliliği sunarak alternatif teklifler hazırlayıp günün sonunda müşteri ihtiyacına yönelik pazarlama ve satış yöntemlerini takip ediyoruz.

Biz Mayra Sigorta ekibi olarak sigorta denince ilk akla gelen olmazsa olmaz poliçe türleriyle başlayarak sonrasında da bir bütün olarak müşterilerimizi kazanmak ve onların sigorta danışmanı olmak üzere yola çıkıyoruz. Yani tüm sigorta branşları için teknik ve hasar konularında yol haritası çizerek tabiri caizse anahtar teslim hizmet vermek üzere çalışıyoruz. Sürekli sigortalılarımızla iletişimde kalarak, yenilikleri takip edip bu yenilikleri ve sektördeki revize edilen uygulamaları müşterilerimizle paylaşarak bilgilenmelerini sağlıyoruz.