Sektörde ‘modüler’ Dönem
Sektörde ‘modüler’ Dönem

Sektörde ‘modüler’ Dönem

İhtiyaçlar çeşitleniyor, tüketiciler yalnızca rekabetçi fiyatlara sahip bir poliçe istemiyor, kendi yaşam tarzlarına göre kişiselleştirilmiş sigorta ürünleri bekliyor. Bu nedenle klasik sigorta ürünleri ve kült teminat yapılanmaları yerini modüler sigorta ürünlerine bırakıyor. Son zamanlarda sigortacılıkta sıkça karşılaşılan ‘modüler’ ürünler, sektördeki ürün dengelerini de yeniden şekillendiriyor.

Teknoloji ve yaşam tarzı, günümüz alışkanlıklarını yeniden şekillendiriyor. Değişen beklentiler yaşam biçimlerini yeniden şekillendirirken aynı zamanda tüketim alışkanlıklarını ve ihtiyaç algısını da değiştiriyor. Kişiler bu dönemde kendi ihtiyaçlarına yönelik, yaşam tarzına göre özelleşmiş kişiselleştirilmiş ürünlere yöneliyorlar. Bu durum sigortacılık sektörüne bakış açısını da değiştiriyor. Beklentilerdeki değişiklikler, sigortacılık ürünlerinde de yenilikleri kaçınılmaz kılıyor. İşte bu noktada, kült ürünler ve klasik teminat yapılanmaları yerini modüler ürünlere bırakıyor. Peki, nedir modüler sigorta ürünü?

Son zamanlarda sigorta yaptırmak isteyenlerin en çok karşılaştığı ve merak ettiği kavramlardan birisi “Modüler Sigorta”. Her bütçeye ve beklentiye uygun ekonomik sigorta çözümleri sunan modüler sigortalar, günümüzde farklı bir sigortacılık deneyimi sunuyor. Modüler sigorta ürünleri “fiyatını kendin belirle” opsiyonuyla her bütçeye ve ihtiyaca göre tamamen isteğe bağlı olarak özelleştirilebilen sigorta ürünleri olarak dikkat çekiyor. Diğer bir deyişle modüler sigorta; ihtiyaç dışı teminatlar nedeni ile yükselen poliçeler yerine hem esnek hem de her bütçeye uygun ekonomik çözümler sunan sigorta modeli olarak ifade ediliyor.

Kişiselleştirilmiş poliçe imkânı sunan modüler sigorta ürünleri, temel riskleri güvence altına alırken, sigortalıların tercihlerine göre ek paketler ile poliçe kapsamını genişletme seçeneği de sunuyor.  Örneğin, modüler kaskoda temel pakete ek olarak sigortalılar hırsızlık, doğal afet, mini onarım ve ikame araç paketi gibi ek paketler ekleyerek poliçelerini isteklerine göre kişiselleştirebiliyor. İşyeri sigortasında da aynı şekilde temel koruma paketine ek olarak sigortalılar ihtiyaçlarına göre sorumluluk paketi, elektronik cihaz paketi ve deprem paketi gibi çeşitli ek güvenceleri seçebiliyor. Hatta belirlenmiş faaliyet kollarına özelleştirilmiş teminatlar da sunuluyor.

Penetrasyonu artırıyor

Müşteriler, özellikle ekonomik olarak daralma yaşanan dönemlerde sigorta masraflarından kaçındıkları için penetrasyonda düşüş yaşandığı biliniyor. Bu gibi dönemlerde modüler ürünler hem ihtiyaca yönelik yapısıyla hem de bütçeye uygunluğuyla daha tercih edilir olurken, penetrasyona da destek sağlıyor.