Image

“Markamızın global vizyonundan ilham alarak, ülkemize ve sigortalılara yönelik yeni ihtiyaçları tespit etmeye, bunlara yönelik yeni servisler geliştirmeye ve insan faktörünü her zaman odağımızda tutmaya devam edeceğiz”

İçine düştüğümüz pandemi süreci, dünyanın yüz yıldan fazladır deneyimlememiş olduğu bir krize yol açtı.


Allianz Partners, global olarak pandemi süreciyle hayatlarımızın nasıl değişeceğine dair bir rapor açıkladı. Raporun temel bulguları, evlerimizin artık işten arta kalan zamanda kullanacağımız bir durak olmaktan çıkıp çok fonksiyonlu dijital bir kale haline geleceğini; dijital sağlık teknolojisinin ve giyilebilir sağlık teknolojilerinin hızla benimseneceğini; karayolu seyahatinin normal seviyelere döneceğini; dünyadaki büyük şehirlerin mikro mobiliteyi teşvik etmek için altyapı düzenlemelerine devam edeceğini; turizm sektörünün pek çok yeni sağlık önlemi alacağını ve havayolu taşımacılığının ancak birkaç sene içinde yeniden eski haline dönebileceğini öngörüyor. Bu tabloda da açıkça görüldüğü ve hepimizin bizzat yaşadığı üzere, pandemi yalnızca asistans sektörünü değil tüm dünyayı etkileyen bir değişim rüzgarı estirdi.

Biz de markamızın bu global vizyonundan ilham alarak, ülkemize ve sigortalılara yönelik yeni ihtiyaçları tespit etmeye, bunlara yönelik yeni servisler geliştirmeye ve insan faktörünü her zaman odağımızda tutmaya devam edeceğiz. Sektörümüz insanların kendini zorda hissettiği, yardıma ihtiyaç duyduğu, “ne olacak şimdi” dediği anlarda çözüm üreten bir mekanizma üzerine kurulu. Müşterilerinin bu süreci en çevik ve en şeffaf biçimde, en kısa sürede atlatmasını sağlayan şirketler bir adım öne çıkacak ve kendini değişime adapte edebilenler kazanacak. 

Asistans sektörüne yönelik gözlemlerimizi özetlemek gerekirse, normalleşme sürecinde hizmet frekanslarındaki beklenmedik hızlı artış dikkat çekici oldu. Bu artış aslında tatillerin ve seyahatlerin sıklaştığı yaz sezonunda görülen bir ivmedir. Bu kez toplu taşıma yerine özel araçlarla günlük ulaşım sağlayanların yol yardım asistans hizmetlerinde talep artışı yarattığını; yine seyahat ve tatillerde uçak veya otobüsle yolculuk yerine özel araçla ulaşım tercih edildiğini ve bunun frekansı sıklaştırdığını; pandemiden önce çok fazla araç kullanmayanların da yine sıkça trafiğe çıkmaya başladığını kaydettik. Dr. Allianz tarafında ise sağlık sektörüne yönelik gözlem fırsatımız oldu ve salgın zamanında kişilerin hastane ya da doktora rahatça gitme olanağı olmadığından bu tip hizmetlerin değerinin daha fazla arttığını gördük.

Bu süreçte öncelikle çalışanlarımızı koruyabilmek amacıyla evden çalışma sistemine geçme kararı aldık. Türkiye’de ilk vakanın görülmesini takiben hızlıca hazırlıklarımızı tamamladık. İş süreçlerimizde yaşanabilecek aksaklıkları önlemek ve müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerin devamlılığını sağlayabilmek için bir dizi önlemle bu kararımızı destekledik. Hem iş ortaklarımızı süreç konusunda bilgilendirdik hem de tüm hizmet sağlayıcılarımıza sıkı bir şekilde uymaları gereken prensiplerimizi aktardık. Hem İstanbul hem de Antalya ofislerimizdeki çalışanlarımızı evden çalışabilir duruma getirdik. Tüm tedarikçilerimizle Covid-19 hakkında T.C. Sağlık Bakanlığı’na ait bilgilendirme yazısını paylaşarak hijyene yönelik uyarılarımızı yaptık. Temmuz ayı itibariyle, ihtiyaç durumunda ofisten çalışmalar yapmaya başladık. Ofiste çalışma ihtiyacına yönelik olarak dezenfekteden fiziksel şartlara dek pek çok konuda yeni düzenlemeler gerçekleştirdik. Ofislerimize geri dönüş için zamanlamamızı şimdilik yılbaşı olarak öngörüyoruz. BT altyapımız üç noktada yedekli çalışan, “disaster recovery” olarak tabir edilen ve olağanüstü durumlarda veri koruma kabiliyeti olan bir altyapıya sahip.

Pandemi dönemini sunduğumuz hizmetler tarafından ele aldığımızda pek çok uygulamamızla fark yarattığımızı söyleyebiliriz. Bu süreçte Dr.Allianz adı altında sunduğumuz dijital sağlık hizmetlerine olan talep arttı. Telefon üzerinden hizmet veren Dr. Allianz ekibinin aynı zamanda web chat ve görüntülü olarak da hizmet vermesini sağladık. Gelen yüksek talebi karşılayabilmek için ekibimizi genişlettik. Dr. Allianz’ın uzman hekimlerle görüntülü konuşma hizmeti kapsamında çağrıları Kardiyoloji, Pediatri, Dahiliye, Kadın Doğum, Genel Cerrahi, Ortopedi, Dermatoloji, KBB, Göğüs Hastalıkları branşlarında uzman doktorlara yönlendirebiliyoruz.

Sigortalılara sunduğumuz kiralık araçların dezenfekte edilmesi, araç içlerinde müşteriler için el dezenfektanı bulunması, konut ve iş yerleri için dezenfeksiyon hizmeti, araç dezenfeksiyon hizmeti, evde çalışanlar için ergonomi danışma hattı, karantina danışma hattı, ilaçların eve teslimatı gibi uygulamalarımızı hayata geçirdik. Seyahat Sağlık tarafında ise Allianz Partners olarak İsviçre üzerinden Covid süreçlerini poliçe kapsamına aldığımız bir reasürans altyapısımız var.

Allianz Partners Türkiye olarak biz asistans hizmetlerinin basit ama çok değerli iki yaklaşımla ilgili olduğuna inanıyoruz, hizmet alan nihai tüketiciyi ve sevdiklerini önemsemekle ve sorunlarını çözmekle. Bu yaklaşımlarımızla hizmetlerimizin benzerlerinden belirgin şekilde farklılaşmasını, teknolojiyi ve insanı odağına alan bir yapıda olmasını hedefledik.

Bizim için dijitalleşme tek başına bir anlam ifade etmiyor. Dijitalleşme, bir ihtiyacı çözdüğü ve kullanıcıya gerçekten fayda sağladığı ölçüde anlam kazanıyor. Ayrıca dijitalleşmenin içinde insan dokunuşu ve duygular da kilit rol oynuyor. Pandemi dönemi, dijitalleşme konusunda adım atmış ve dönüşüm yolculuğuna başlamış şirketlerin bir adım öne çıktığı bir tablo çizdi. Allianz Partners Türkiye olarak tüm bu bileşenlerle oluşturduğumuz yeniliklerimiz gerek güven sağlamak gerekse pratik çözüm sunabilmek adına bize büyük avantaj sağladı. Sigortalı müşterilere en zor anlarında doğrudan temas ediyoruz ve zorlukların üstesinden gelmelerini sağlıyoruz. Sunduğumuz değer önerilerimizin tamamı müşterilerin, platformdaki çalışanlarımızın ve tedarikçilerimizin herhangi bir asistans hizmeti sırasında yaşadıklarından ve ihtiyaçlarından yola çıkarak geliştirilen çözüm ve ürünlerdir. Bu değer önerilerimizle kurumsal müşterilerimiz adına verdiğimiz hizmetlerin memnuniyetini artırıyoruz.