Image

“Pandemi döneminde yaşanan şaşkınlık ve travmanın en aza indirgenmesi için hızlıca kanallarımız ile bir araya gelerek bir önlem paketi oluşturduk”

Çin’de başlayan ve tüm dünya ile birlikte Türkiye’yi de tehdit eden Koronavirüs salgını ekonomideki pek çok sektör gibi sigorta sektörünü de hazırlıksız yakaladı. Salgının ilk dönemlerinde oluşan panik havası nedeni ile özellikle Nisan ve Mayıs aylarında prim üretimlerinde gözle görülür bir düşüş yaşandı.


Sektörün pandemiye hızlı adapte olması, çalışma sistemlerini hızla düzenlemesi ve kontrollü normalleşme adımları ile birlikte Haziran ayından itibaren yeniden yükseliş trendine girdiğini söyleyebilirim.

Asistans sektörü doğal olarak direkt hizmet verdiği sigorta sektöründeki dalgalanmalardan aynı şiddetle etkileniyor. Asistans piyasası pandemi sürecinde yaşanan ekonomik daralmanın etkilerinin yoğun hissedildiği sektörlerden, hizmet sağlayıcı networkte hastalık sebebi ile hizmet verilememesi nedeni ile kısıtlı networkte çalışmak zorunda kalmakta. Böyle olunca hizmet maliyetleri tahminlerimizin çok üzerine çıkmakta. Ayrıca araç parça maliyetlerinde hem ithalatın dönemsel olarak kapalı olması hem de araç fiyatlarının artması nedeni ile maliyet artışları yaşandı.

Özetle bu dönem asistans hizmet maliyetlerinin çok yükseldiği bir dönem oldu.

Sektörün yakından bildiği üzere MaxAssist olarak en önem verdiğimiz şey müşteri deneyimi ve memnuniyeti. Pandemi döneminde yaşanan şaşkınlık ve travmanın en aza indirgenmesi için hızlıca kanallarımız ile bir araya gelerek bir önlem paketi oluşturduk.

Bu kapsamda; hizmet networkünü hızla gözden geçirdik ve talebin yoğun olduğu bölgelerde yeni hizmet noktaları ekledik. Networkümüzde bulunan ve müşteri ile yüz yüze gelinen hizmet noktalarımızda haftalık olarak dezenfeksiyon hizmeti sağladık.

Çözüm ortağı müşterilerimize bu dönemde oluşan problemlerle baş edebilmeleri için yeni hizmetler geliştirdik;

 

  • Konut ve işyeri dezenfeksiyon hizmeti,
  • Evden çalışma ve uzaktan eğitim gibi teknolojik gereksinimlerin artması nedeni ile siber güvenlik hizmeti ve danışmanlığı,
  • Hastane hizmetlerinin kısıtlanması ve sağlık hizmetlerine erişim güçlüğü nedeni ile hazırlıklarına çok önceden başladığımız Görüntülü Tele Hekim Hizmeti
  • Özellikle pandemi nedeni ile oluşan psikolojik travmaların giderilmesi için yüz yüze psikolojik danışmanlık ve diyetisyen hizmeti gibi hizmetlere ağırlık verdik.

 

Asistans sektörüne olan ilgi ve ihtiyaç dönemin ruhuna uygun olarak şekilleniyor. İçinde bulunduğumuz dönemde yoğun olarak sağlık hizmetlerine ulaşım, hijyen ve güvenlik ihtiyaçlarının öne çıktığını deneyimliyoruz.

Dönemsel müşteri kayıplarının güven kaygısından değil de dönemsel olarak müşteri algısında sigorta ürünlerine olan ihtiyacın azalmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. Müşteri ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmetleri hızla sigortalı ile buluşturarak sigortaya olan güveni yeniden olması gereken seviyeye ulaştırmakta bize düşen sorumluluğun farkında olarak hareket ediyoruz.