Image

“Orta ve uzun vadede yaşanan kriz süreçlerinin daha sağlıklı ve etkin yönetilebilmesi adına özellikle bilgi sistemleri altyapısında gerekli güncelleme ve geliştirmeleri yapıyoruz”

Beklenmedik ve olağanüstü koşullarda hizmet vermek, insanların yaşam kalitesini muhafaza edecek şekilde ihtiyaçlarının karşılanması sektörümüzün üstlendiği ana fonksiyonlardan biri.


Pandemi döneminde tüm dünya büyük bir sınav verdi, vermeye de devam ediyor. Sel, su, deprem gibi bölgesel olaylarda hayata geçirerek test ettiğimiz acil durum eylem planı bu dönemde tam olarak uygulanmış oldu. Kısa sürede %100 evden çalışma ortamı yaratıldı.Takip kontrol sistemleri sanal ortam üzerinden kullanılmaya başlandı. Bu döneme özel ürünler geliştirildi. Geri dönüş planları ve iş sürekliliği için gerekli çalışmalar tamamen pandemi döneminin özelliklerine göre yeniden düzenlendi. Dolayısıyla her değişim her yeni ihtiyaç, yeni çözümler, yeni uygulamalara kaynak oluyor. Teknolojiye ve insana yatırım bu dönemin ana çıktıları bizce.

Asistans hizmetlerinde “müşteri” ihtiyaç duyduğu desteği hemen alabilmek, maruz kaldığı stresi atlatıp normal yaşantısına dönebilmek isteğinde olan canı yanmış kişidir.

Dolayısıyla memnuniyeti yaratabilmek ihtiyaç duyulan desteğin ve hizmetin zamanında, doğru, eksiksiz ve kişinin günlük yaşam kalitesini koruyacak şekilde verilebilmesi anlamına gelmektedir.

Biz bu amaca odaklanmış şekilde çalışıyoruz. Öte yandan orta ve uzun vadede yaşanan kriz süreçlerinin daha sağlıklı ve etkin yönetilebilmesi adına özellikle bilgi sistemleri altyapısında gerekli güncelleme ve geliştirmeleri yapıyoruz. Bu bağlamda yazılım ve donanım alanlarında iki profesyonel kurumdan danışmanlık almaya başladık Geleceğimizi ana iş kolu bu olan profesyonellerin görüşleri ile destekleyerek şekillendiriyoruz.

Ayrıca beklentilere dair iş ortaklarımızı dikkatlice dinliyoruz. Elde ettiğimiz çıktıları ekip olarak geliştirmelere çevirebilmek amacı ile gözden geçiriyoruz. Oluşan uzlaşmaya göre aksiyon alıyor ve gerekli durumlarda da yol haritamızı revize ediyoruz.

Bildiğiniz üzere asistans hizmetler sigortalıya dokunan ilk el. Bu nedenle her ne kadar ana sigortacılık faaliyeti olmasa dahi sigorta şirketlerinin müşteriye dokunan en önemli yanı asistans sektörü faaliyetleri.

Süreçleri zor ve/veya çözümsüz yapan beklenmedik durumların yaşanıyor olması. Olayların kişilerde yaratacağı psikolojik ve fizyolojik etkiler devreye girdiğinde asistans sektöründe yapılan işin zorluğu daha rahat anlaşılıyor. Tam da bu nedenle asistans sektörü tarafından verilen hizmetlere pandemi gibi zorlu süreçlerde, beklenmedik olaylar karşısında daha çok ihtiyaç duyuluyor.

Europ Assistance’ın 1963 yılında kuruluş sebebi de bu ihtiyaçların giderilmesini sağlamaktır. Bu öngörü bugünün asistans sektörüne büyük katkılar vermiştir.

Günlük hayatta yaşanan zorlukların birkaçını gözden geçirelim; “Aracınız arızalandı ve dağın başındasınız”, “Arabada hasta var ve kaza oldu”, “Evi su bastı evdeki büyükannemiz kötü durumda”, “Araç devrildi kurtarılmayı bekliyorsunuz.” Tüm trajik olayları bir kenara bırakalım. “Pandemi var ama eşinize çiçek göndereceksiniz veya sürpriz yapacaksınız.”

Her biri bir zorluk, bir eksiklik ve bazen tek başına çözülemeyecek zorluklar bunlar. İşte bu ve benzeri dönemlerde duyulan profesyonel ihtiyaç asistans şirketleri olarak bizlerin uzaktan veya ofis ortamında ama görev başında olmamızı gerektiriyor.

Biz Europ Assistance Türkiye olarak daha önceki yıllarda yaşanan sel, dolu,  kalkışma gibi olaylarda olduğu gibi 2020 yılındaki pandemi döneminde de bunu yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. 

Müşteriye,  sigortalıya, araç sahibine yalnız olmadığını ve yaşadığı zorluğu aşma konusunda hazır olduğunuzu hissettirdiğinizde ve duyulan ihtiyacı giderdiğinizde duyulan güven müşteri sadakatine kaynak oluyor.

Biz de bu sürekliliği sağlamak için iş ortaklarımızın yanındayız. Profesyonelce, gerekli iş ortaklarımızı ve paydaşlarımızı kullanmakta,  hizmetin sürdürülmesini sağlamak adına gerekli organizasyonu yapmakta ve süreçlerin eksiksiz yürütülmesini sağlamaktayız. Elbette eksikler, zaman zaman hatalar oluyor.

Bu yolculukta özellikle 2020’de bize şevk veren ise her türlü zorluğa rağmen beraberce ürettiğimiz çözümlerin memnuniyet yaratmasıdır. Biz bu çalışma anlayışını   Türkiye’deki 10.yılımızda insan kaynağımıza ve organizasyonel gelişime verdiğimiz önemi göstermek için hayata geçirdiğimiz kurum içi projemizi isimlendirdiğimiz gibi “Hep Birlikte Daha İyiye” gitmek şeklinde özetliyoruz.