Image

“Gerek ürünlerimizi gerek tüm operasyon ve süreçlerimizi güçlendirerek başlangıçtan beri mottomuzu oluşturan müşteri odaklı bir sigorta şirketi olma yolunda yeni hedefler koyarak sağlam adımlarla ilerliyoruz”

Pandemi dönemindeki çalışma koşullarına en hızlı adapte olan şirketlerden biri olduk. Müşterilerimize verdiğimiz hizmetin aksamamasını hatta daha da iyileşmesini teknolojinin imkanlarından faydalanarak sağladık. Öncelikle evlerde kalan sigortalılarımızın ürünlerimize rahat ulaşabilmeleri için web servis ve mobil uygulamalarımızın performanslarını arttırdık ve yeni ürünler ekledik. Müşteri Deneyim Endeksi sıralamasına göre 1 dakikadan kısa süren ortalama cevaplama süresi ile ciddi bir fark yarattık. Müşteri memnuniyeti önceliğimizi koruduk.


Mart-Haziran 2021 tarihleri arasında geçerli olan kampanyada pandemi sebebiyle kasko poliçesini yenileme imkânı bulamayan sigortalıların hasarsızlık indirimlerini kaybetmemeleri için bazı uygulamalar devreye aldık. Tamamlayıcı sağlık branşında 10-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerimizi ebeveyni olmaksızın tek başına sağlık koruması altına alarak müşterilerimizin bu konusundaki hassasiyetine ortak olduk.

Pandemi dönemde çalışma ortamını dijital ortama taşıyan KOBİ’ler siber saldırılara daha açık bir hale geldiler. Dünyada ve ülkemizde giderek artan siber güvenlik farkındalığının bir uzantısı olarak doğan sigorta ihtiyacının Doğa Sigorta Ticari Siber Güvenlik Sigortası ürünümüzle karşılık bulacağına inanıyoruz.

Özetle, gerek ürünlerimizi gerek tüm operasyon ve süreçlerimizi güçlendirerek başlangıçtan beri mottomuzu oluşturan müşteri odaklı bir sigorta şirketi olma yolunda yeni hedefler koyarak sağlam adımlarla ilerliyoruz.

Bundan 10 yıl önce benzer bir durum yaşansaydı elbette ki bugün olduğu gibi hızlı bir adaptasyon sağlayamazdık. Biz bu anlamda yeni normalin getirdiği zorlukları avantaja dönüştürebilmeyi başarabilen bir şirket olduk.

Sürecin kazandırdığı yeni öğretileri pandemi sonrasında iş yapış modelimiz olarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Özellikle büyük şehirlerde yoğun çalışma temposu, trafik sorunu dağıtım kanallarımız için de müşterileriyle fiziki olarak bir araya gelmeyi oldukça zorlaştırıyordu. Online toplantılar sayesinde mesajın doğru iletilebildiğine, müşterilere bilgi akışının en az fiziki ortamda olduğu kadar sağlıklı bir biçimde sağlanabildiğini deneyimledik. Buradaki fayda ve etki, zaman tasarrufu fiziki iletişimin pandemi koşulları ortadan kalksa bile eskisi gibi tercih edilmeyeceğinin göstergesidir.

Biz bu dönemde acentelerimiz ve brokerlerimizle bir araya geldiğimiz webinarlar ve online toplantılarla bağlarımızı güçlendirerek bu sınavdan başarıyla çıktığımıza inanıyoruz. Dijital altyapımızı kuvvetlendirmek için yaptığımızı yatırımların bu dönemde büyük katkısı oldu.

Covid-19 salgını dolayısıyla olağanüstü günler yaşıyoruz, söz konusu olan insan sağlığı ve bu her şeyden önce gelmeli. Tabii ki tüm sektörlerde olduğu gibi sigorta sektöründe de aksamalar yaşandı. Salgının tüm dünyada etkisini göstermesiyle oluşan yeni düzende uygulamaya konulan uzaktan çalışma sistemi herkes gibi bizleri de başlarda tedirgin etse de hem gerekli teknik altyapıya halihazırda sahip olmamız hem çalışanlarımızın hem moral ve motivasyonu hem de çalışma koşulları kapsamında aldığımız aksiyonlarla olumsuzlukları minimuma indirdik.

Dijital pazarlamanın rüzgarını arkamıza alarak uzmanlık gerektiren ürünlerde iş ortaklarımıza yeni müşteri yaratımı için projeler üretiyoruz. Müşterilerimiz artık platform yapılar aracılığıyla tüm alternatifleri karşısında görmek istiyor. İşin sırrı ise o sanal dünyada, karşısında ihtiyacını anlayacak gerçek bir uzman bulmak. Biz de Doğa Sigorta olarak işin uzmanları olan acentelerimizle potansiyel müşterilerimizi bir araya getirmenin yollarını geliştiriyoruz.

Bu süreçte dijital ortamlarda müşterilerimizin, acentelerimizin ve çalışanlarımızın en büyük desteği olduk. Değerli iş ortaklarımızla sık sık online olarak bir araya geliyor ve onları görüp seslerini duyuyoruz. Şirketimiz şimdiye kadar yaptığı dijital yatırım ve gelişmelerin sonuçlarını bu süreçte aldı diyebiliriz. Sağlıklı günlere en kısa sürede ulaşmayı diliyoruz.