Image

“Farklılıkları olan kişilerden oluşan çalışma ekiplerinin çok daha yaratıcı, verimli oldukları ve çalıştıkları şirketleri çok daha başarılı sonuçlara ulaştırdıkları görüşündeyiz”

%50’den fazla kadın istihdam oranıyla dikkatleri çeken Generali Sigorta’da fırsat ve cinsiyet eşitliği konusu; topluma, sektörümüze, şirketimize ve çalışanlarımıza değer katma anlayışımızın bir göstergesi durumunda. Generali Grubu'nun “Çeşitlilik ve Dahiliyet” politikası ve uygulamaları eksenindeki "insan odaklı" yaklaşımımızla; çalışanlarımızın kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlıyor ve kariyer planlamalarını cinsiyet ayrımı yapmadan, mevcut görevleri, yetkinlikleri ve gelişim alanlarını göz önünde bulundurarak yönetiyoruz. Çeşitlilik ve Dahiliyet politikamız cinsiyet eşitliğini, jenerasyon farklılıklarını, kültür ve engelleri olan çalışanları öncelik alıyor. Generali Grubu ve Generali Türkiye olarak farklılıklarımızın bizi daha güçlü kıldığını biliyoruz ve destekliyoruz.


Sürdürülebilir bir geleceğin, kadınların başta iş dünyası olmak üzere yaşamın her alanına etkin katılımıyla mümkün olacağına inanıyoruz. İnsan kaynakları politikalarımızı ve uygulamalarımızı, kadınların iş yaşamına eşit ve etkin katılımını kolaylaştıracak adımlarla zenginleştiriyoruz.

Her yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde düzenlenen buluşmalarda şirketimizin Çeşitlilik ve Dahiliyet olitikasını CEO’muz ve tüm çalışanlarımızla birlikte konuşuyoruz. Bu özel günde hem cinsiyet ve fırsat eşitliğinin önemini ve Grubumuzun politikasını vurgulayıp hem de Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.

Diğer tarafta kadın çalışanlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için destekler veriyoruz.

Annelik bir kadının hayatında sahip olduğu en önemli rollerden birisi, dünyanın en güzel ve en zor mesleği. İş hayatında çalışan anne olmak hem iş hem de özel hayatı birlikte yürütmek, ekstra çaba gerektiren bir durum. Daha önce yapılmış bir araştırmaya göre annelerin %40’ı çocuklarına bakmak için işi bırakma eğilimindeler ve yine aynı araştırma işi bırakmış annelerin %60’ının evde olmalarına rağmen hem çocuklarına hem de kendilerine yeterli zamanı ayıramadıklarını gösteriyor. Bu sebepler dolayısıyla Generali Sigorta olarak, anne çalışanlarına özel hayat ve iş hayatı dengesini kolaylaştıracak ayrıcalıklar sağlıyoruz.

Anne çalışanlara tüm çalışanlara sağladığımız esnek çalışma ve zaten hakları olan yasal izinlerin ötesinde; yasal doğum izninin üstüne 4 hafta ek ücretli Annelik İzni’ni başlattık.

Anne çalışanlarımızın okulun ilk günü izni var; çocuklarını okula kendilerinin götürebilmeleri için bu izni başlattık. Yine anneler için çocuklarının hastalığı durumunda doktorun önerdiği rapor süresi boyunca evden çalışma esnekliği, süt iznini toplu şekilde kullanma hakkını verdik ve bunların haricinde doğum günü gibi özel günler için kişilerin özel hayatlarındaki özel anları yaşayabilmeleri için kullanabilecekleri yine ücretli izinlerimiz var.

Sadece anne çalışanlarımıza değil baba adayı olan çalışanlarımıza da özel haklar sunuyoruz. Bu yıl yasal babalık izni olan 5 günlük iznin üstüne babalarımız için de 4 hafta ücretli Babalık İzni’ni başlattık.  Bunun haricinde eşi hamile olan baba adaylarına ayda 1 gün eşini hastaneye götürme izni veriyoruz.

Fırsat ve cinsiyet eşitliği konusu için başlattığımız her uygulama, çalışanlarımızın özel hayat iş hayatı dengesini korumak, farklılıkları desteklemek için örnek olabilecek nitelikte. Sektörümüz ise, sektördeki kadın erkek dağılımına baktığımızda her zaman bu anlamda en doğru adımları atan sektörlerden biri durumunda. Hem ulusal hem de uluslararası yaklaşımları uygulayan sektörümüzün attığı tüm adımları olumlu buluyor, destekliyor ve daha da öteye taşımaya gayret ediyoruz.

Farklılıkları olan kişilerden oluşan çalışma ekiplerinin çok daha yaratıcı, verimli oldukları ve çalıştıkları şirketleri çok daha başarılı sonuçlara ulaştırdıkları görüşündeyiz. Bu yüzden yalnız kadın erkek eşitliği değil, bizim için diğer tüm farklılıklar da önemli. Sektörümüzün de bu farklılıklara destek verdiğini, kadın erkek eşitliği için ise birçok şirketin özel politikaları olduğunu biliyoruz.  Cinsiyet ayrımının yapılmadığı, eşitliğin merkezde olduğu bir anlayışın sektörümüzün DNA'sına yerleşmiş olması bizleri fazlasıyla mutlu ediyor.