Image

“Geniş kesimlere hitap eden genel tanımlı ürünlerin yanında özel ihtiyaç ve koşullara uygun olarak tasarladığımız kişiselleştirilmiş ürünlerle portföyümüzü genişletiyoruz”

Değişen dünyada diğer pek çok sektörde olduğu gibi, sigorta sektöründe de odağımızda müşteri beklenti ve ihtiyaçları yer alıyor. Ürün ve hizmetlerimizi geliştirirken müşterilerimizin beklentilerini ön planda tutuyoruz.


Bu doğrultuda, geniş kesimlere hitap eden genel tanımlı ürünlerin yanında özel ihtiyaç ve koşullara uygun olarak tasarladığımız kişiselleştirilmiş ürünlerle portföyümüzü genişletiyoruz.
 
Dağıtım kanallarımız bu noktada müşterilerimizle kurdukları sıcak iletişimle, ihtiyaçları belirleme noktasında bizlere oldukça yardımcı oluyorlar. Sigortacılığın yakın vadedeki geleceğine baktığımız zaman kişiselleştirilebilir poliçelerin çok daha artış göstereceğini söylemek mümkün. Sektörde yer alan geleneksel ürünlerin tam olarak temas edemediği ya da teminat açığı bulunan noktaları belirleyip, riskleri doğru değerlendirerek bu alanlarda müşterilerimize, onlara özel çözümlerle ulaşarak farklı ürünler sunuyoruz. Müşteri memnuniyeti de bu çözümlerden oldukça olumlu etkileniyor.
 
Bunun ilk örneğini geçtiğimiz yıllarda çıkardığımız Tamamlayıcı Trafik Sigortası’nda gördük. İhtiyaca göre farklı modüllerin eklenip çıkarılabildiği bu ürün, sigortalılarımız nezdinde oldukça beğenildi. Bu ürüne ek olarak, Tofaş ile yaptığımız iş birliği sonucunda hayata geçirdiğimiz "Fiat Yol Arkadaşım Connect Kasko" ile kişiye özel fiyatlandırma sağlıyoruz. Güvenli sürüşün desteklendiği ‘Akıllı Fiyatlandırma’ sisteminde sürücünün kullanım şekli ve süresine göre kasko poliçeleri avantajlı hale geliyor. Tofaş’ın bağlantılı araç çözümü Fiat Yol Arkadaşım Connect uygulamasını kullanan sürücülerin, araç kullanım verileri analiz edilerek sürüş puanları hesaplanıyor.
 
Bahsetmiş olduğum gibi, dağıtım kanallarımız müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini doğru analiz edebilmemiz noktasında önemli bir görev üstleniyorlar. Kişiye özel sigortacılık sistemi, dağıtım kanallarımızın da işini oldukça kolaylaştıracak bir sistem. Günümüzde sigorta müşterileri, yalnızca rekabetçi fiyatlara sahip poliçe sunan bir sigortacı aramıyor.Aynı zamanda sigortanın kendi yaşam tarzlarına göre kişiselleştirilmesini de istiyorlar. Bu anlamda, dağıtımkanallarının oldukça avantajına olacak bir döneme girdiğimizi söyleyebilirim.