Image

''Sektör müşteri beklenti ve talaplerine göre şekillenmeye devam edecek, terzi işi poliçelerde artış olacak ve bu artışta yeni kuşakların beklentileri ve talepleri etkili olacak''

Günümüzde yaşam koşulları gelişen teknoloji ile birlikte tüketicilerimizin de yaşam tarzlarını, beklentilerini ve ihtiyaçlarını değiştiriyor.


Biz Generali Sigorta olarak bu değişimi yakından takip ederek, değişen beklenti ve ihtiyaçlara yönelik hızlı çözümler üretiyoruz. Süreçlerimizde esnek değişiklikleri artırıyoruz. Yeni dönemde özellikle terzi işi poliçeler olarak da adlandırılan kişiselleştirilmiş modüler sigortacılık ürünlerine olan talepte büyüme olacağını bekliyoruz. Bunun da önemli bir sebebi var. Artık daha bilinçli ve yalnızca ihtiyacı olana odaklanan bir tüketici olgusu ile karşı karşıyayız. Özellikle 18-35 yaş arasındaki kuşak ve sonradan gelecek olan Z ve Alfa kuşakları kişiselleştirilmiş, esnek ve bütçelerine uygun yapılara odaklanacak. Diğer yandan, modüler ürünler her bütçeye uygun esneklikleri sayesinde, artan maliyetler göz önünde bulundurulduğunda müşterilerin daha çok aradığı ürünler olmaya devam edecek. Sektör müşteri beklenti ve talaplerine göre şekillenmeye devam edecek, terzi işi poliçelerde artış olacak ve bu artışta yeni kuşakların beklentileri ve talepleri etkili olacak. Karşımızda, esnek ve bütçelerine uygun yapılara odaklanan geniş bir hedef kitle var. 18-30 yaş arasındaki bu kitlenin terzi işi poliçelere talebi gelecek dönemlerde artış gösterecek. Gerçekleştirilen Pazar araştırmaları bu talebin giderek aratacağını destekliyor.

Modüler sigortacılık ürünlerini geliştirmek ve lanse etmek Generali Sigorta olarak iş süreçlerimizin merkezinde yer alıyor. 2018 yılında başlayan dijital dönüşüm yolculuğumuz ekseninde bu tip ürün ve hizmetleri müşterilerimizle buluşturduk, sektöre sunduk.

2018 yılı sonunda lanse ettiğimiz kasko sigortası ürünümüz Benim Kaskom, “Fiyatını Kendin Belirle” opsiyonu ile her bütçeye özel kasko poliçesi oluşturabilme imkanının yanı sıra hızlı, zahmetsiz ve yepyeni bir sigortacılık deneyimi vaat ediyor. Otomobil ve kamyonet tipi araçlar için poliçe düzenleyebilme imkânı sunan, "Benim Kaskom" ürünümüz; modüler yapısı ile araç sahibinin kendi kasko teminat paketlerini oluşturmasına olanak tanırken, ihtiyaç dahilinde olmayan teminatlara ekstra prim ödeme zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor.
 
Diğer bir modüler ürünümüz ise 2019'da müşterilerimizle buluşturduğumuz "Ekmek Teknem". Ekmek Teknem Sigortası, pandemi döneminin getirdiği olumsuz koşullarda KOBİ ve esnafların müşterilerine, çalışanlarına, makinelerine, elektronik cihazlarına ve hatta işletme kârlarına dair endişelerini ortadan kaldırıyor. Her KOBİ’nin ve esnafın ihtiyaç duyduğu esneklik esasına göre tasarlanan Ekmek Teknem; KOBİ’lerin ve esnafın kendi teminat paketlerini oluşturmasına olanak tanırken, ihtiyaç dâhilinde olmayan teminatlara ekstra prim ödeme zorunluluğuna da son veriyor. Son olarak yeni ürünümüz Süper Evim Konut Sigortası’nı müşterilerimizle buluşturduk. Süper Evim Konut Sigortası, modüler yapısı sayesinde, her bütçeye özel konut poliçesi oluşturabilme imkanının yanı sıra geniş asistans hizmetlerine dair opsiyonlar da sunuyor.

Bu ürünümüz de diğer modüler ürünlerimizde olduğu üzere, ihtiyaç dahilinde olmayan teminatlara ekstra prim ödeme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor, müşteriye özel kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor.
 
Generali Sigorta olarak değişen müşteri beklentisini merkeze koymaya devam ediyoruz ve yeni modüler ürünlerimizi bu beklentiler doğrultusunda şekillendiriyoruz. Mevcut modüler ürünlerimizi acente ve sigortalıların beklentileri ile geliştiriyoruz. Dağıtım kanallarımız bu anlamda en doğru bilgiyi aldığımız kaynaklar. Tüm modüler ürünlerimizin geliştirilmesi, lanse edilmesi ve ilgi düzeylerinin belirlenmesinde dağıtım kanallarının önemi her zamankinden fazla. Acentelerimiz, mesleki tecrübeleri ile modüler ürünlerimizi birleştirerek, müşterilerin değişen ihtiyaçlarını
karşılamakta en önemli rolü üstlenmeye devam edecek.