Image

''Güvenilir analizler temel alınarak kârlılığa odaklı stratejiler oluşturulabilir, çapraz satış olanakları yaratılabilir''

Sektörümüzün büyümesi ve gelişmesi için aslında en önemli ihtiyaç sigorta bilincinin gelişmesi ve sigortanın öneminin anlaşılması.


Son dönemde pandemi, doğal afetler gibi yaşadığımız üzücü olaylar bunun önemini daha çok gözler önüne serdi. Fakat sigorta bilinci gelişmeye başlasa da hala yeterli seviyede değil. Bu yüzden sektörde çalışan herkese ve özellikle acentelerimize çok fazla görev düştüğünü söyleyebilirim. Çok küçük rakamlarla sayısız riski güvence altına aldığımızı şirketler ve dağıtım kanalları olarak nihai müşteriye çok iyi anlatmalıyız. Ülkemizdeki sigorta bilinci ancak bu çabalar sayesinde gelişecek ve buna bağlı olarak talep artıp çeşitlenecektir. Böylelikle acentelerimiz de portföylerini zenginleştirerek daha kârlı olacaklar hem de sektörümüz büyüyüp gelişecek.

Sigortacılar olarak aslında bizim işimiz doğru risk yönetimi. Riskleri derinlemesine analiz etmeli ve daha iyi yönetmeliyiz. Ortaya çıkan yeni risklere yönelik teminatlar sunabilmeliyiz. Güvenilir analizler temel alınarak kârlılığa odaklı stratejiler oluşturulabilir, çapraz satış olanakları yaratılabilir. Acenteler bunu en iyi yapabilecek dağıtım kanalı. Bu yüzden bizim için de en önemli kanal. Biz Groupama olarak müşterilerimizi ve acentelerimizi dinliyor, onların ihtiyaç beklentilerine yönelik adımlar atıyoruz.

Groupama olarak motor dışında büyüme için geniş bir açılıma sahibiz. Oto dışı sigorta branşlarında büyümek için müşterilerin ihtiyaçlarını sürekli analiz ederek bu ihtiyaçlara karşılık veren yeni çözümler geliştiriyoruz. Yakın dönemde GES sigortası ürünümüzü sunduk. Hepimizin bildiği gibi küresel ölçekte yaşanan enerji krizi yenilenebilir enerjiye daha çok ihtiyaç duyacağımızın sinyallerini verdi ve tüm ülkeler yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarına hız kazandırdı. Biz de yatırımcıları ve ülkemizin enerji arz güvenliğini korumak adına güneş enerjisi santrali sigortasını geliştirdik. GES’lere özel hazırladığımız bu ürünümüzle poliçe başına 10 milyon dolara kadar teminat sunuyoruz.  Hatta konsolide tesislerde bu tutar 20 milyon dolara kadar çıkıyor. Yeşil enerji ve yeşil ürünler konusunda çalışmaya devam edeceğiz. Bunun yanı sıra son dönemde yaşadığımız pandemi dijital dünyaya hızla adapte olmamızı sağladı ancak artan dijitalleşme, dijital güvenlik ve siber saldırıları sorunlarını da gündeme getirdi. Siber saldırıların artması nedeniyle özellikle KOBİ müşterilerimize yönelik siber sigorta ürününü de gündemimize aldık. Yine KOBİ’lerimize sunduğumuz sigorta ürünlerinin yanı sıra sunduğumuz risk önleyici tedbirler almalarına yönelik danışmanlık hizmetlerimiz, onların bizi tercih etmelerini ve organik bir büyümeyi getiriyor. Tüm bunların yanında konut sigortalarında verdiğimiz ek hizmetler ve kapsamlı teminatlar sayesinde tercih ediliyoruz. Sağlık sigortalarında teminat çeşitliliği ve segmente edilmiş anlaşmalı kurum ağları sayesinde her ihtiyaca uygun geniş bir ürün yelpazesi sunuyoruz ve bu da oto dışında büyümemize katkıda bulunuyor.