Image

''Sektörün ilerlemesi için kalıplaşmış sigorta ürünlerinin alternatifi olarak her bütçe ve ihtiyaca uygun alternatif çözümler sağlayarak, özellikle bireysel portföyleri arttırmaya yönelik hamleler yapmak gerekli''

Sigorta bilinirliliğinin ve bilincinin yeteri kadar gelişememesinde temel etkenler sigorta bilincinin tabana yayılmaması ve sosyo-ekonomik faktörlerdir. Kalıplaşmış sigorta ürünlerinin alternatifi olarak her bütçe ve ihtiyaca uygun alternatif çözümler sağlayarak, özellikle bireysel portföyleri arttırmaya yönelik hamleler yapmak gerekmektedir. Basit ve anlaşılır ürünler ile gelir seviyelerine ve ihtiyaca yönelik mikro ürünlerin oluşturulması, sigorta talebini artırmayı sağlayacaktır. Aynı zamanda okul müfredatlarına sigorta dersinin koyulması, daha küçük yaşlardan itibaren sigorta bilinci yaratma konusunda sektöre olumlu katkılar sağlayacaktır.


Sigorta sektörü dijitalleşmeden de önemli ölçüde etkilenen sektörler arasındadır. Burada önemli olan, dijitalleşme sürecini hayatımızın bir parçası olarak görmek ve tüm iş süreçlerimize entegre edebilme kabiliyetine erişmektir. Türk Nippon Sigorta olarak, bu bilinçle tüm iş yapış süreçlerimizi belirli periyotlarla analiz etmekte, teknolojiden faydalanarak operasyonel verimlilik yaratabilecek noktalarda ihtiyaçlarımızı belirleyerek yeni projeleri hayata geçirmekteyiz.

Sigortacılık sektörü her geçen gün yeni düzenlemeler ve sürekli gelişen teknolojiye bağlı yenilikler ile karşı karşıya kalmaktadır. Hem yaşanan depremler, yangınlar, hem Covid-19 salgını sebebiyle tekrar görmüş olduk ki sigorta bilincini arttırmaya devam etmeliyiz. Şirket olarak önceliğimiz, sigortalılarımızın hayatlarını kolaylaştıracak etkin ürünlerle hem maksimum fayda sağlamak hem de bu faydaların sigortalı adayları tarafındaki farkındalığını öne çıkartarak genel olarak sigorta bilincini oluşturmaktır. Bireysel ürünlere odaklanmanın sektörü daha da büyütebilecek adımlardan biri olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda da bireysel ürünlerimizi içerik olarak zenginleştirip, farklılaştırarak özelleştirmeye çalışıyoruz.

2021 yılında, oto dışı branş ürünlerine ağırlık vererek özellikle de sağlık ürünleri ile sektörde daha fazla söz sahibi olduk. 2022 yılında da bu istikrarımızı sürdürerek sağlık tarafında ilk 10 şirket içerisinde yer almaya devam ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda, özellikle sağlık ürünlerimizde yenilikler yapmaya devam edeceğiz.

Sigortalılarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak konut ve avantajlı konut ürünümüzü maliyet, kazanç ve ek avantajlar sağlayacak tek ürün haline dönüştürdük. Müşteri tarafında prim, ek hizmetler, satış kanallarımız tarafında ihtiyaca yönelik avantajlar sağlayacak kampanya ürünleri tasarlıyoruz.

Ferdi kaza ürünümüzü prim ve ek hizmetler olarak yeniledik ve daha avantajlı bir ürün haline getirdik. Tüm faaliyetlerimiz, sigortalılarımızın her an yanında olarak kendilerini iyi ve güvende hissetmesi için yürütülmektedir.