Image

''MetLife olarak, çalışanlarımız ve paydaşlarımız nezdinde deprem bilincinin güçlenmesi ve olası bir depremde nasıl hareket edileceğine dair bilgi düzeyinin artması yönündeki çalışmaları kurumsal gündemimizin önceliğine almış durumdayız.''

İlk günden itibaren depremden etkilenen vatandaşlarımıza mümkün olan her konuda desteklerimizi sağlamaya çalıştık. Bu doğrultuda MetLife olarak hem ulusal hem de küresel ölçekteki yardım çalışmalarımızı Kızılay üzerinden gerçekleştirmeye başladık. Kızılay üzerinden ilettiğimiz yardımlarla bu zor dönemi el birliğiyle aşmak için çabalıyoruz.


Depremler nedeniyle olağanüstü hâl ilan edilen 11 ilimizde yaşayan müşterilerimize, kredi hayat dışındaki poliçeleri bu dönemde bitse bile mevcut haklarından 8 Mayıs’a kadar yararlanabilme imkânı sağladık. Ayrıca müşterilerimizin deprem nedeniyle Müşteri İletişim Merkezimize iletecekleri tazminat ve asistans hizmeti taleplerini öncelikli olarak ele alıyoruz.

MetLife Vakfı, MetLife çalışanlarının yardımlarını eşleştirme programının yanı sıra Amerikan Kızılhaçı / Türk Kızılayı ve Uluslararası Kurtarma Komitesi gibi uluslararası yardım kuruluşlarına doğrudan olmak üzere deprem bölgesine toplamda yaklaşık 500.000 ABD Dolarına kadar yardım sağlıyor. Dünyaca kenetlenerek yaralarımızı hep birlikte saracağımıza; ülke olarak da bu zor zamanları hep beraber, güçlü bir dayanışmayla aşacağımıza inanıyoruz.

Yüzyılın deprem felaketinin ardından tüm gücümüzle bölgedeki afetzedelerin yanında olmaya devam edeceğiz. Halkımızın yaralarını hep birlikte sarabilmek için uluslararası alanda da elimizden geleni yapıyoruz. Diğer yandan; bölgedeki müşterilerimize karşı olan sorumluluğumuzun bilinciyle hizmetlerin kesintisiz devamını sağlayarak; olası ihtiyaçlara hızlı çözümler üretme konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

MetLife olarak amaç cümlemizde de belirttiğimiz üzere ‘Daha güvenli bir gelecek için daima’ insanlarımızın yanındayız. Ülkemizin, yaşadığımız bu büyük depremin yıkıcı etkilerini topyekûn bir yardımlaşma, dayanışma ruhu ve gerekli önlemlerin alınması sayesinde atlatacağına inanıyoruz. Gelecekte bir daha böyle acıları yaşamamak için Türkiye’nin büyük bölümünün aktif fay hatları üzerinde olduğunu unutmadan; farkındalığımızı yüksek tutarak ve bilimin yol göstericiliğinde hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz.

MetLife olarak, çalışanlarımız ve paydaşlarımız nezdinde deprem bilincinin güçlenmesi ve olası bir depremde nasıl hareket edileceğine dair bilgi düzeyinin artması yönündeki çalışmaları kurumsal gündemimizin önceliğine almış durumdayız.