Image

''Ayni ve nakdi yardımlarımıza ilaveten, bakanlık ve belediyelere bağlı yardım teşkilatları iş birliğinde sürece destek sağlamayı sürdürüyoruz, acentelerimiz ve diğer bağlantılarımız aracılığıyla bölge ile sürekli irtibattayız.''

Doğa Sigorta olarak deprem haberini aldığımız ilk andan itibaren bölge müdürlüğümüz ve acentelerimiz ile sıcak temasa geçtik, ihtiyaçlarını tespit ettik. Bölge müdürlüğümüz yetkilileri ve acentelerimiz ile iş birliğinde afet bölgesi ile sürekli iletişimde kalarak acil ihtiyaç listelerinde yer alan battaniye, kıyafet, ısıtıcı, bebek bezi ve bebek maması, hijyenik malzeme ve dayanıklı gıda ürünleri yüklü araçlarımızı hızla bölgeye ulaştırdık ve kamu yardım teşkilatları aracılığıyla dağıtımını sağladık. Genel Müdürlük çalışanlarımızdan gönüllülerin arama ve kurtarma çalışmaları kapsamında afet bölgesine ulaşmalarında gereken tüm desteği sağladık ve kurum yardımlarından bağımsız olarak çalışma arkadaşlarımızın toplamış olduğu yardım malzemelerini belediye organizasyonlarına teslim ettik.


Bölgedeki müdürlüklerimizin çalışanları ve acente yetkililerimiz de kendileri de bu afetten etkilenen depremzedeler olmalarına rağmen koşulları dahilinde bu yardım çalışmalarının ulaştırılması, dağıtılması, gerekli yerel izinlerin alınması ve ihtiyaç noktalarının saptanması konusunda yürekten destek verdi. Ayrıca, depremin ilk günlerinden itibaren sosyal medya hesaplarımızda ve tüm iletişim kanallarımız aracılığıyla deprem yardımlarıyla ilgili dikkat edilmesi gereken bilgilendirici içeriklerimizi ve destek mesajlarımızı paylaştık. Üst düzey yöneticilerimiz ve hasardan sorumlu yöneticilerimiz depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş ile deprem ve artçı sarsıntılardan en fazla etkilenen ilimiz olan Hatay ziyaretlerinde acentelerimiz ile bir araya geldi. Yöneticilerimiz, bölgedeki ihtiyaçları yakından dinleyerek hasar durum ve değerlendirmelerini hep birlikte gözden geçirdiler.

Afet bölgesindeki acil ihtiyaç listelerini gözeterek yardımlarımızın sevk ve dağıtım süreçlerini hızla yürüttük. Ayni ve nakdi yardımlarımıza ilaveten, bakanlık ve belediyelere bağlı yardım teşkilatları iş birliğinde sürece destek sağlamayı sürdürüyoruz, acentelerimiz ve diğer bağlantılarımız aracılığıyla bölge ile sürekli irtibattayız. Deprem haberini aldığımız ilk andan itibaren şirket olarak hasar ihbar süreçlerinde afet bölgesinden gelen talepleri önceliklendirerek hareket ettik. Hasar ekiplerimiz, süregelen ekspertiz çalışmaları ile sigortalılarımızın hasarlarının tanzim edilmesi konusunda süreci hızla ve titizlikle yönetmekte. Her zaman olduğu gibi iletişim çalışmalarımızda da hem sigorta bilincinin tabana yayılmasına yönelik hem de afetler öncesinde alınması gereken önlemlere yönelik bilgilendirici paylaşımlarımızı sürdüreceğiz. Diğer yandan grup iştirakimiz İstanbul Topkapı Üniversitesi’nin bu alanda oluşturacağı proje ve çalıştaylara destek veriyor, Doğa Hospital ile de depremin psikolojik etkilerini toplumda bir nebze hafifletmeye ve her an karşılaşılabilecek bu tür facialar karşısında bilinçli hareket edebilmeye yönelik seminer ve eğitimler düzenliyoruz.

Sosyal medya hesaplarımız aracılığı ile tüm kanallarda periyodik paylaşımlar gerçekleştirerek temel sigorta farklarını anlatıcı ve açıklayacağı içeriklerimizle sık sık bilgilendirmelerde bulunuyor, sigortanın koruyucu özelliği ve teminat detayları hakkında hatırlatmalarda bulunarak sigorta bilincini canlı tutuyoruz. Kurum içi ve acentelerimize yönelik dönemsel teknik eğitimler planlıyoruz. En önemli iş ortağımız olan acentelerimiz aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanına ulaşıyor, acentelerimizin bulundukları bölgelerde sigorta bilincinin artması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Zor şartlar altında, büyük emek ile sahip olunan kıymetlerin güvencede olmasının ne kadar önemli olduğunu, insan hayatının önemi karşısında bu varlıkların bir anlamı olmasa da felaketlerin ardından yaşamın sürdüğü zor koşullar altında maddiyata mecburi duyulan ihtiyaç sebebiyle gerekli önlemlerin alınmasının nasıl büyük bir değer olduğunu hatırlatmaya çalışıyoruz.