Image

''BNP Paribas Grubu’nun global olarak yürüttüğü 1 Milyon Saat Gönüllülük programı çerçevesinde hareket eden Cardif Gönüllüleri Platformumuz bölgenin gelecek dönem ihtiyaçları için de gerekli planlamayı yaptılar ve depremin yaralarını sarmak üzere katma değerli çalışmalarına ilerleyen günlerde de devam edecekler.''

Ülkemizin Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde yer alan 11 ilimizi büyük bir yıkıma uğratan depremlerden dolayı son derece üzgünüz. Yaşadığımız bu afette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza tanrıdan rahmet ve yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.


BNP Paribas Cardif Türkiye olarak, depremin ilk saatlerinden bu yana yaraların hızla sarılması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artçılar, gerçekleşen yeni depremler ve olumsuz hava koşulları ile birlikte her saniye yaşam mücadelesinin sürdüğü afet bölgelerine yönelik yardımların devamlılığı hayati önem taşıyor. BNP Paribas Cardif Türkiye İcra Kurulumuzun yapılması gerekenlere ilişkin olarak, ilgili STK’lar, meslek odaları ve BNP Paribas Grubu ile görüşme ve iş birliği çalışmaları da bu doğrultuda aralıksız devam ediyor.

Bu süreçte BNP Paribas Grubu’nun desteği bizler için çok anlamlı ve önemliydi. Grup, 'Rescue and Recover Fund' inisiyatifini hemen devreye aldı. Yapılan gönüllü bağış tutarı kadarlık bir meblağın da BNPP Grubu tarafından bağışlandığı bu fonda, 3 hafta gibi kısa bir sürede 500.000 avroluk bir bağış toplandı. Grubun yaptığı katkıyla bu rakam toplamda 1 milyon avroya ulaştı. ‘Rescue and Recover Fund’ tarafından yapılan açıklamaya göre, kampanya ulaştığı bağış tutarı ile şu ana kadar Grup tarafından yürütülen en büyük ikinci bağış kampanyası oldu. Bu durum tüm BNPP Grubu çalışanlarının yaşanan afete karşı duyarlılığının da bir göstergesidir.

BNP Paribas Cardif Türkiye olarak, depremin hemen ardından öncelikli ihtiyaçlara göre belirlediğimiz "Deprem Sonrası Yaralarımızı Birlikte Saralım Aksiyon Planı"nı devreye aldık. Bu plan çerçevesinde, ilk olarak çalışanlarımızla güvenli bağış noktaları ve kan bağışı bilgileri paylaşıldı. Aynı zamanda bölgedeki acil elektrik ihtiyacının karşılanabilmesi için ilgili STK’larla iş birliği gerçekleştirerek, jeneratör alımları için bağışta bulunduk. Çalışanlarımızın desteğiyle topladığımız ihtiyaç malzemelerini, yine gönüllü çalışanlarımızın katılımıyla koliledik ve şirketimize en yakın afet koordinasyonu merkezine teslim edildi. Önümüzdeki günlerde de oluşabilecek ihtiyaçların tespiti ve temini için ilgili STK’larla iletişim kurarak, ihtiyaç oluştukça afetzedelere destek olmak üzere Cardif Gönülleri Platformumuzu harekete geçirdik.

BNP Paribas Cardif Türkiye olarak, ilgili STK’lar, meslek odaları ve BNP Paribas Grubu ile görüşme ve iş birliği çalışmalarımız aralıksız devam ediyor olacak.

Ayrıca çalışanlarımızın güvenliği için binalarımızın periyodik aralıklarla gerçekleştirdiğimiz bina dayanıklılık kontrollerine devam edeceğiz. Diğer taraftan ilgili STK’lar ile iş birliği içinde deprem ile mücadele uygulamalarına başlayacağız ve ilk yardım eğitimlerimizi sürdüreceğiz.

Son olarak, BNP Paribas Grubu’nun global olarak yürüttüğü 1 Milyon Saat Gönüllülük programı çerçevesinde hareket eden Cardif Gönüllüleri Platformumuz bölgenin gelecek dönem ihtiyaçları için de gerekli planlamayı yaptılar ve depremin yaralarını sarmak üzere katma değerli çalışmalarına ilerleyen günlerde de devam edecekler.