Image

''Depremin ilk saatlerinden itibaren, bu alanda faaliyet gösteren sigortalılarımızla iletişime geçerek süreç yönetim planımızı oluşturduk''

Çok geniş bir coğrafi alan depremden etkilendi. Depremin ilk saatlerinden itibaren, bu alanda faaliyet gösteren sigortalılarımızla iletişime geçerek süreç yönetim planımızı oluşturduk. Limanlarda yer alan ithalat ve ihracat risklerinin tespiti için çalışmaları organize ettik. Bu, işin planlama ile ilgili olan tarafıydı.


Diğer taraf ise bölgeye yardım organizasyonuna katkı yapabileceğimiz alanların tespit edilmesiydi. Tüm ülkemiz gibi şirketimiz de tek yürek oldu. Hangi alanda bölgede etkin yardım katkısı yapabileceğimiz üzerine ekiplerimiz görüştü. Burada köylere ulaşım şartlarının kış olması nedeniyle zor olacağı, arazi taşıtları ile bu alanda destek olunabileceği görüşü ağırlık kazandı. Yardım ekibimiz, arazi taşıtları ile erzak yardımlarını toparlayıp, yola çıktılar. Hem şirketimizin yardımlarını bölgeye köy köy dağıttılar hem de farklı illerden gelen yardımları tırlardan depolara indirerek, bu yardımların köylere dağıtımı alanlarında görev aldılar. Burada arazi taşıtları ile bölgeye gitmiş olmaları, köylere ulaşımda daha hızlı ve güvenli hareket etmelerini sağladı. Yardımların düzenli devam etmesi için, bölge ile iletişimde kalarak, elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.

Maddi, manevi son derece yıpratıcı bir dönemden geçiyoruz. Sigorta, zor zaman dostu bir alan olması nedeniyle, böyle zamanlarda daha ön plana çıkıyor. Tabii ki manevi kayıplarımızı yerine koyabilmemiz mümkün değil. Fakat sigorta bilincini tabana yaydığımızda, maddi kayıplarımızı sigortaya devrederek, hem bireylerin hem kurumların, dolaylı olarak da ülke ekonomisinin üzerinde oluşacak maddi riskleri devretmemiz mümkün.