Image

''Çözüme giden yol, yaşananlardan ders çıkararak sorunları ve altında yatan nedenleri enine boyuna tartışmak, ayağı yere basan çözümler üretmekten geçiyor''

Öncelikle, HDI Sigorta Ailesi olarak başta depremden etkilenenler olmak üzere ülkemize geçmiş olsun diyor, yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı diliyor ve bir kez daha derin üzüntülerimizi iletiyoruz. Bir an önce yaraları sarmamız, sağlıklı, huzurlu ve mutlu günlere kavuşmak en büyük dileğimiz.


Depreme uyandığımız sabahtan itibaren, profesyonel ekiplerimiz süreci yakinen takip ederek iş süreçlerimizin sorunsuz şekilde ilerleyebilmesi adına tüm ekiplerimiz özveri ile çalışmaktadır. Başta sigortalılarımız olmak üzere, tüm paydaşlarımızın deprem nedeniyle medyana gelen hasar süreçlerine yönelik kesintisiz destek almaları bizler için çok önemliydi. Bu kapsamda direkt hizmet alabilmeleri adına, 0850 222 8 434 numaralı Kolay Hattımız ve web sitemiz üzerinden gerekli güncellemeleri yaptık. Yine iş ortaklarımız, hasar süreçlerini daha hızlı yönetebilmeleri adına hasar kaydı ve tutanak şartlarına bakılmaksızın, direkt yetkili eksper atamaları yaptık. Beraberinde depremden etkilenen Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana illerimizde hasar süreçlerinin daha hızlı sonlandırılabilmesi adına HDI Mobil Hizmet Merkezlerimiz, hasar tespit ve hasar ihbar çalışmaları için acentelerimiz ve sigortalılarımıza sahada 7/24 hizmet verdiler.

SEDDK’nın genel kararları kapsamında, poliçe yürürlük tarihlerinin uzatılması, otomatik yenilemeler ve tahsilat süreçlerine yönelik teknik operasyonları tamamladık.

Profesyonel iş süreçlerimizin paralelinde ilk andan itibaren başta şirket personelimiz, paydaşlarımız ve bölge halkının güvenliğini gözeterek yönlendirme ve tahliye çalışmalarımıza başladık. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımızın, ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına AFAD, Türk Kızılayı, Büyükşehir Belediyeleri, Federasyonlar ve Spor Kulüpleri ile dirsek temasında çalışarak ayni ve nakdi yardımlarımızı organize ettik. HDI Sigorta olarak yaraların en kısa zamanda sarılması için var gücümüz ile ülkemizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Böylesine büyük, kişisel ve kitlesel etkileri olan bir olayda, tahribatı onarmak da aynı derecede zaman alacaktır… Çözümler üretmeye, odağımızı ve desteklerimizi deprem bölgesinden uzaklaştırmamaya ve bunu sürekli kılmaya her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımız var. HDI Sigorta olarak bu bilinç ile bölgedeki çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Bu süreç depremden etkilenen çalışanlarımızın sağlıklı bir şekilde rutinlerini dönmelerini sağlamaktan, sigortalılarımızın hasar süreçlerini eksik tamamlamaya, olası yeni bir deprem senaryosuna bugünden hazırlıklı olmaktan depremzedelerin temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamaya kadar çok kollu bir planı içeriyor. Bu kapsamda yol haritamızı ilerleyen günlerde ayrıca duyuracağız.

İş süreçlerimiz özelinde ise SEDDK ve TSB çatı kararlarınca bölgeye yönelik kararları, şirketimiz özelinde güncellenmeye devam edecek. Mart ayının ilk günleri itibarıyla tarafımıza ulaşan 3000’e yakın ihbar doğrultusunda yaklaşık 100 Milyon TL ödeme yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Süreç güvenliğini gözetmek ve suistimali önlemek adına hasar ihbarlarının doğruluğuna ilişkin inceleme ve tespit çalışmalarımız da profesyonel ekiplerimiz tarafından titizlik ile sürdürülecektir.

Ülkemizin büyük bir kısmı yüksek deprem bölgesi, 1902’den sonra Richter ölçeğinde yediyi aşan büyüklükteki depremlerin sayısının 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş depremleriyle birlikte 20’yi aştığı biliniyor. Başka bir deyişle, coğrafyamızda çeşitli bölgeler yüzyıllardır sarsılıyor ve sarsılmaya da devam edecek. Doğal afetleri engellemek mümkün olmasa da etkilerini hafifletmek, sürecin bir felakete dönüşmesini önlemek pek tabii mümkün… Çözüme giden yol, yaşananlardan ders çıkararak sorunları ve altında yatan nedenleri enine boyuna tartışmak, ayağı yere basan çözümler üretmekten geçiyor. Burada da vatandaştan kurumlara, hepimize büyük iş düşüyor.

HDI Sigorta olarak bizler, öncelikle yüklendiğimiz ihtiyaca yönelik çözümleri ile hayatı kesintisiz yaşatma misyonumuz ile profesyoneli olduğumuz alanın gerekliliklerini yerine getirmeye devam edeceğiz. Sigortalılarımızı, sevdiklerini ve varlıklarını, olası risklere karşı koruyarak olası bir senaryoda mağduriyeti minimuma indirgemek başlıca görevimizdir. Beraberinde ise daha fazla vatandaşımıza ulaşmak geliyor. Ülkemizde sigorta algısı ve sigortalılık bilincini artırmak adına gidilecek çok yolumuz olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Bugün belki de yaşanan felaketi kötü bir hatıra olarak geride bırakmak yerine, doğru çıkarımlar ile aksiyon aldırabilmek adına sektörümüzün ve şirketimizin daha büyük adımlar atması gerekiyor. HDI Sigorta olarak ülkemize olan sorumluluk bilincimiz ile depremi ve diğer afetleri, felaket olmaktan çıkaracak bilgiyi etkin şekilde yaygınlaştırmak adına üzerimize düşeni yapacağız.